[صفحه اصلی ]     [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی
 

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه ایمنی‌زیستی

تیر 1390

شهریور 1390 

..
خبرنامه تراریخته
خبر نامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور

AWT IMAGE
پیش‌شماره
روز اول
روز دوم
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الكترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در كادر زیر وارد كنید.
..
:: خوش آمدید ::

:: اخبار پایگاه : همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ‌های کوهی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۲/۴ | 

AWT IMAGE

همایش ملی زیست فناوری گیاهان دارویی و قارچ‌های کوهی

در جهت هم افزایی علمی و بهره برداری کافی، شایسته و متمرکز از حضور و مشارکت علمی محققین، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه‌ی بیوتکنولوژی گیاهان دارویی و قارچهای کوهی این همایش بصورت کاملاً تخصصی مبتنی بر روش های نوین زیستی در دو عرصه مهم گیاهان دارویی و قارچهای کوهی ایران که هر دو از ذخایر ارزشمند و منحصر بفرد کشور و نیز استان می باشند در 11 و 12 شهریور ماه 1396 در دانشگاه زنجان برگزار می‌گردد. در این راستا از تمامی صاحب نظران، اندیشمندان، اساتید ارجمند، محققین و دانشجویان  گرامی جهت ارسال خلاصه مقالات و حضور فعال در همایش دعوت به عمل می‌آید. مقالات برگزیده همایش در شماره‌های ویژه‌ای از مجله زیست فناوری گیاهان دارویی به نشانی وبسایت  http://jmpb.znu.ac.ir به چاپ خواهد رسید.

جهت ورود به سایت همایش کلیک کنید.

>
:: اخبار پایگاه : غذاهایی که سرطان‌زا هستند کدامند؟ ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۲/۴ | 

AWT IMAGE

غذاهایی که سرطان‌زا هستند کدامند؟

شیوع سرطان در ایران نگران‌کننده است و اگر وضع به همین شکل ادامه یابد، موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان نیز سرعت خواهد گرفت. مواد غذایی ناسالم یکی از عوامل زمینه‌ساز بروز سرطان است.
از این «سلامانه» گفت‌وگویی با مرضیه سعدی، کارشناس ارشد تغذیه در خصوص ارتباط تغذیه و سرطان داشته است. ایشان با رجوع به معتبرترین منبع روز یعنی انجمن سرطان ایالات متحده به ارتباط همه مواد غذایی موجود و سرطان اشاره می‌کند.
فولات و اسید فولیک چه هستند و آیا احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند؟
فولات یکی از انواع ویتامین B است که در سبزیجات، لوبیاها، میوه‌ها و سبوس‌ها زیاد است. کمبود فولات احتمال ابتلا به سرطان پستان و روده بزرگ را افزایش می‌دهد که این مورد در کسانی که الکل مصرف می‌کنند، بیشتر است. مصرف فولات به شکل مکمل احتمال ابتلا به سرطان‌های پستان، پروستات و پولیپ‌های روده بزرگ را افزایش می‌دهد برای تامین فولات توصیه می‌شود سبزی، میوه و خوراکی‌های سبوس‌دار بخورید و مکمل مصرف نکنید.
آیا سیر احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟
احتمال دارد که سیر بتواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. جالب است بدانید که از دیدگاه علم گیاه‌شناسی سیر از خانواده پیاز است.
غذاهای تراریخته (دستکاری کردن ژن‌ها) چه هستند و آیا بی‌ضرر هستند؟
غذاهای تراریخته که مهندسی زیستی شده‌اند با اضافه کردن ژن‌ها از گیاهان و دیگر موجودات زنده به جهت افزایش مقاومت در برابر حشرات، دیرتر کپک زدن، بهبود طعم، بهبود محتوا و افزایش کیفیت، تولید می‌شوند. امروز تولید غذای تراریخته کاری عادی است. مثلا با حفظ تمامیت کیفیت و کمیت، دانه ذرت را به یک ضدحشره طبیعی و نه یک سم حشره‌کش تبدیل می‌کنند. متاسفانه عده‌ای بی‌مورد بر علیه غذاهای تراریخته تبلیغ می‌کنند که حساسیت‌زا هستند یا ضرر دارند. اما واقعیت چیز دیگری است. مثلا با مهندسی زیستی و تولید گندم و غلات غنی از فولات به سلامت بشریت خدمت بزرگی شد. تا الان هیچ سندی دال بر مضر بودن یا سرطان‌زایی غذاهای تراریخته وجود ندارد. هویج، گوجه‌فرنگی، ذرت و سویای تراریخته تا به حال خدمات بزرگی به تغذیه سالم جامعه بشریت کرده‌اند.
آیا غذاهای اشعه خورده سرطان‌زا هستند؟
تا الان سندی در دست نیست که این غذاها سرطان‌زا یا مضر باشند. از اشعه برای کشتن عوامل زیستی مضر و افزایش ماندگاری غذاها استفاده می‌شود. اشعه در مواد غذایی باقی نمی‌ماند.
آیا باید از مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده خودداری کرد؟
مصرف مقادیر زیاد گوشت فرآوری شده احتمال سرطان‌ روده بزرگ و معده را افزایش می‌دهد. شاید علت «نیتریت» باشد که برای ثبات رنگ و پیشگیری از فساد میکروبی در انواع این محصولات (کالباس، سوسیس و همبرگر) استفاده می‌شود. این محصولات اگر شور یا دودی باشند سرطان‌زایی‌شان بیشتر است.
گوشت پخته هم سرطان‌زاست؟
سرخ کردن و کباب کردن گوشت سبب ایجاد مواد سرطان‌زا در آن می‌شود. این مواد در حیوانات سرطان‌زا هستند اما میزان سرطانزایی‌شان بر سرطان روده بزرگ انسان مشخص نیست. بقیه انواع پخت حتی ماکروویو هم چنین تاثیری ندارند. تا سرحد امکان گوشت لخم مصرف و تا حدی که ممکن است چربی‌های قابل مشاهده را حذف کنید. این ساده‌ترین راه برای عدم مصرف چربی‌های اشباع است.
آیا شیرین‌کننده‌های غیرقندی سرطان‌زا هستند؟
سندی در دست نیست که شیرین‌کننده‌ها در مقادیر مصرف معمول سرطان‌زا باشند. آسپارتام، ساخارین و سوکرالوز از مقبول‌ترین اینها هستند. شواهد موجود سرطان‌زایی اینها را تایید نمی‌کند. شیرین‌کننده‌های غیرقندی در حیوانات احتمال سرطان‌های مثانه، مغز، خون و لنف را افزایش می دهند اما در انسان اینطور نیست. در بیماران مبتلا به فنیل کتونوری نیز مصرف آسپارتام ممنوع است. شیرین‌کننده‌های جدید الکل‌های شیرین (سوربیتول، زایلیتول و مانیتول) و شیرین‌کننده‌های طبیعی (استویا و شیره آگاوه) هستند. همه اینها در صورت مصرف متعادل بی‌ضرر هستند. اگر الکل‌های شیرین اگر بیش از مقدار مجاز مصرف شوند سبب ناراحتی معده و نفخ شکم می‌شوند.

منبع: جامعه خبری تحلیلی الف

>
:: اخبار پایگاه : کسب رتبه الف انجمن ایمنی زیستی ایران ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۲/۳ | 

AWT IMAGE

کسب رتبه الف انجمن علمی ایمنی زیستی ایران در بین سایر انجمن‌های علمی در دوسال متوالی

با عنایت خداوند متعال انجمن علمی ایمنی زیستی ایران توانست در طی دو سال متوالی رتبه الف را در بین سایر انجمن‌های علمی ایران، از کمیسیون انجمن‌های علمی ایران دریافت کند.

خلاصه وضعیت عملکرد انجمن طبق نامه کمیسیون انجمن‌ها به  شرح زیر می‌باشد:

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

>
:: اخبار پایگاه : پرداخت 12 میلیون به پایان نامه‌های مقطع دکترا در حوزه بیوتکنولوژی و زیست فناوری ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۳۰ | 

AWT IMAGE

دبیر گروه پژوهش ستاد توسعه زیست فناوری

پرداخت 12 میلیون به پایان نامه‌های مقطع دکترا در حوزه بیوتکنولوژی و زیست فناوری

دبیر گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری از حمایت مالی 12 میلیون تومانی برای پایان نامه های مقطع دکتری در حوزه بیوتکنولوژی ( زیست فناوری) خبر داد و افزود: از پایان نامه های کارشناسی ارشد در سه استان خوزستان، لرستان و ایلام که از بیوتکنولوژی برای مقابله با مشکلات زیست محیطی استفاده می کنند نیز حمایت می شود.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از فرصت امروز سارا حمزه لو، با اشاره به حمایت های این ستاد از پایان نامه های دکتری در حوزه زیست فناوری، تصریح کرد: یکی از مهم ترین اقدامات ستاد توسعه زیست فناوری، در بخش فعالیت هایی است که به ارتقا و توسعه بیوتکنولوژی در کشور منجر می شوند. وی گفت: بر همین مبنا پایان نامه های مقطع دکتری در این حوزه از حمایت های ستاد برخوردار می شوند و در صورت مطابقت با اولویت های زیست فناوری اعلام شده ستاد از کمک های مالی تا سقف 12 میلیون تومان برخوردار می شوند. دبیر گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به مبلغ حمایت های این ستاد از پایان نامه ها، گفت: برای پایان نامه های کارشناسی ارشد در سه استان خوزستان، لرستان و ایلام تا سقف 10 میلیون تومان حمایت مالی در نظر گرفته شده است. وی اعلام کرد تا روزهای آتی آیین نامه حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد در سه استان... ادامه مطلب

>
:: اخبار پایگاه : کنگره ملی پژوهش و نوآوری در زیست فناوری ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۳۰ | 

AWT IMAGE

کنگره ملی پژوهش و نوآوری در زیست فناوری

نخستین کنگره ملی پژوهش و نوآوری در زیست‌فناوری با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان 7 و 8 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار می‌شود.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان، نخستین کنگره ملی پژوهش و نوآوری در زیست‌فناوری با حضور اساتید برجسته این رشته به منظور آشنایی شرکت‌کنندگان با آخرین دستاوردهای زیست‌فناوری، تبادل اطلاعات و همچنین ارائه راهکارهای نوین و خلاقانه به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته در راستای دستیابی به مهارت‌های کسب و کار و فناوری با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان در تاریخ 7 و 8 اردیبهشت ماه سال 1396 در اصفهان برگزار می‌شود.

جهت ورود به سایت کنگره کلیک کنید.

>
:: اخبار پایگاه : آگهی استخدام ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۹ | 

AWT IMAGE

به استحضار می‌رساند که انجمن ایمنی زیستی ایران در نظر دارد یک نیروی تمام‌وقت جهت همکاری در امور دبیرخانه‌ای انجمن در شعبه استان البرز را پس از مصاحبه حضوری به کار بگیرد. از این رو از علاقمندان دعوت می‌شود تا رزومه خود را به همراه تکمیل فرم به آدرس ایمیل BiosafetySocietyOfIran@gmail.com ارسال فرمایند.

شرایط مورد نیاز:

- کارشناسی یا کارشناسی‌ارشد در رشته‌های مرتبط با بیوتکنولوژی، اصلاح نباتات، بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی

- تسلط کامل بر زبان انگلیسی

- آشنایی با مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی

قابل ذکر است که ساکنین شهر کرج و اعضای انجمن‌های علمی زراعت و اصلاح نباتات، بیوتکنولوژی، ژنتیک و ایمنی زیستی در اولویت خواهند بود.

>
:: اخبار پایگاه : لوگوی دانشگاه های معتبر در پوستر همایش های شبه علمی غیرمعتبر! ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۸ | 

AWT IMAGE

لوگوی دانشگاه های معتبر در پوستر همایش های شبه علمی غیرمعتبر!

سالیان متمادی است که توسعه علمی کشور و رسیدن به جایگاه رفیع علمی متناسب با شان و منزلت ملت بزرگ ایران آرزوی دائمی همه بزرگان،  دانشمندان و دلسوختگان کشور به ویژه مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و هست. بر همین مبنا آمار و گزارش های علمی مانند گسترش امکانات دانشگاهی، افزایش تعداد دانشجویان و فارغ التحصیلان دوره های تکمیلی، افزایش نفرات و ارتقای رتبه  اعضای هیات علمی، افزایش تعداد مقالات و تولیدات علمی جامعه دانشگاهی و ارتقای جایگاه علمی کشور موجب سربلندی و افتخار همه دوستداران این مرز و بوم است.

طبیعی است که گسترش علمی، ابتدا با توسعه شاخص های کمی آغاز و بر مبنای همین شاخص ها نیز سنجیده شده است. در تمامی گزارش های مراجع رسمی در خصوص موقعیت و جایگاه علمی، به توسعه کمی این شاخص ها توجه شده و گاهی توجه به شاخص های کمی توسعه، چنان شدید بوده است که مسئولان و سیاستگذاران نگران از کند شدن روند افزایشی شاخص ها، برآن شدند که تمام مساعی خود را در جهت افزایش شیب صعودی شاخص ها معطوف کنند. چنانچه گاهی نیز از توجه به معیارهای توسعه کیفی در این حوزه باز مانده اند.

از جمله موارد توجه به توسعه کمی، افزایش تعداد مراکز آموزشی، افزایش تعداد استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و تمرکز بیش از حد بر تعداد مقالات و انتشارات علمی آنان که معمولا به عنوان مبنایی اساسی برای استخدام، ارتقا و رتبه بندی اساتید، دانشجویان و مراکز آموزشی و پژوهشی به کار برده می  شود از یک طرف و کمبود منابع اعتباری و امکانات پژوهشی مراکز مذکور از سوی دیگر موجب شده است تا عده ای به سوی تولید مدارک و منابع علمی کم کیفیت... ادامه مطلب

>
:: اخبار پایگاه : اهمیت به کارگیری دانش بیوتکنولوژی در کشاورزی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۸ | 

AWT IMAGE

اهمیت به کارگیری دانش بیوتکنولوژی در کشاورزی

الهام باقری راد- فوق دکترا بیولوژی

در دنیا نسبت افزایش جمعیت به مراتب بیشتر از محصولات کشاورزی است و فقط در برخی از کشورها تناسب این دو پیشرفت قابل توجه است، ولی معمولاً در کشورهای در حال توسعه اختلاف فاحشی بین افزایش جمعیت و میزان تولید محصولات کشاورزی وجود دارد و مردم آن کشورها دچار گرسنگی پنهان یا آشکار هستند. به همین دلیل توسعه کشاورزی پایدار با توجه به در نظر گرفتن جمعیت در حال افزایش، نیاز روز افزون برای تامین غذا، خسارت وارده به محیط زیست و بهره‌برداری بیش از حد از منابع طبیعی، از مقوله‌های بسیار مهم در دنیای کشاورزی امروز است. لذا به کارگیری از علم بیوتکنولوژی بالاخص محصولات تراریخته، با هدف افزایش کیفیت و تنوع مواد غذایی، تولید گیاهان مقاوم به تنش‌های زیستی و غیرزیستی، کاهش مصرف سموم شیمیایی و کودها و همچنین افزایش کارایی و راندمان تولید محصولات کشاورزی، به‌عنوان راه‌حلی برای توسعه پایدار کشاورزی و تامین امنیت غذایی، بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از آفتاب بیوتکنولوژی کشاورزی فناوری مدرنی است کـه از مرحله علوم محض گذشته و به عنوان یک صنعت تثبیت شده خـود را بـه جهان امروزی معرفی کرده است که می‌تواند باعث بهبود کیفیت زندگی به ویژه در کشورهای در حال توسعه شود. بیوتکنولوژی از ظرفیت بالایی برای سودرسانی و اثرگذاری بر بخش کشاورزی، جنگل و پرورش آبزیان برخوردار است. تکنیک‌های مدرن بیوتکنولوژی دانشمندان را قادر می‌سازد که ژن‌های جدا شده از ارگانیسم‌های زنده را به ارگانیسم‌های هدف منتقل سازند و در نتیجه سرعت و دقت بیشتری روش های سنتی اصلاح بذر و نهال در اختیار بشر قرار دهند‌. در مقایسه با روش‌های سنتی اصلاح‌پذیر، بیوتکنولوژی موجب افزایش پایدار بهره‌وری و فرآوری بهینه برای تقویت بهره‌برداری و تنوع محصول می‌گردد. لذا علم بیوتکنولوژی با معرفی محصولات تراریخته امکان تکیه کمتر کشاورزی بر مواد شیمیایی را فراهم نموده و همچنین... ادامه مطلب

>
:: اخبار پایگاه : آگهی استخدام ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۸ | 

AWT IMAGE

آگهی استخدام

بدینوسیله به اطلاع می­رساند پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی جهت تکمیل کادر مورد نیاز خود در اداره حقوق مالکیت فکری و انتقال فناوری اقدام به درج  فراخوان همکاری با یک کارشناس ارشد مجرب و متخصص در زمینه­­ حقوق مالکیت فکری نموده استلذا متقاضیان واجد شرایط پس از مطالعه دقیق شرایط مورد انتظار نسبت به تکمیل و ارسال مدارک تا تاریخ 96/2/15 به نشانی ایمیل IP.TT@abrii.ac.irاقدام نمایند. لازم به ذکر است شروع همکاری ایشان پس از مصاحبه و بررسی صلاحیت­های علمی وعمومی و تایید هیات رئیسه پژوهشکده و سایر ضوابط و مقررات امکان­پذیر می­‌باشد.تاریخ مصاحبه متعاقبا اعلام خواهد شد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

>
:: اخبار پایگاه : دومین همایش بین المللی و دهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۸ | 

AWT IMAGE

دومین همایش بین المللی

و

دهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران

دومین همایش بین المللی و دهمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران در شهریورماه سال 1396 توسط انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

جهت ورود به سایت همایش کلیک کنید.

>
:: اخبار پایگاه : کارگاه بین المللی اصلاح مولکولی گیاهان زینتی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۸ | 

AWT IMAGE

برگزاری کارگاه بین المللی اصلاح مولکولی گیاهان زینتی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران در نظر دارد کارگاهی تئوری-عملی با موضوع "اصلاح مولکولی گیاهان زینتی" در تاریخ 16 و  17 اردیبهشت 1396، مدرس  Yoshikazu Tanaka از کشور ژاپن اولین و تنها تولیدکننده رز و میخک آبی رنگ برگزار کند. مهلت ارسال مدارک تا 9 اردیبهشت 1396 است و با توجه به ظرفیت محدود کارگاه، انتخاب افراد برای شرکت در کارگاه بر اساس رزومه علمی آنها صورت می­گیرد. بدیهی است اولویت با افرادی خواهد بود که در ارسال مدارک به پژوهشکده مقدم بوده‌­اند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام کلیک کنید.

>
:: اخبار پایگاه : کارگاه بین المللی مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی گیاهی برگزار شد ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۴ | 

AWT IMAGE

AWT IMAGE

کارگاه بین‌المللی مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد

کارگاه تئوری و عملی مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی گیاهی با هدف آموزش روش‌های مهندسی ژنتیک جو با حضور دکتر هنزل، رییس آزمایشگاه بیولوژی گیاهی موسسه IPK آلمان در پژوهشکده  بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر گوتز هنزل، رییس آزمایشگاه گروه بیولوژی گیاهی موسسه تحقیقات ژنتیک گیاهی و گیاهان زراعی لایبنیز (IPK ) در این دوره سه روزه  که از روز شنبه با استقبال اعضای  هیات علمی، محققان و دانشجویان مراکز تحقیقاتی برگزار شد روش های مهندسی ژنتیک جو، انتقال ژن به جنین نارس جو با استفاده از تفنگ ژنی، غیرفعال کردن ژن دلخواه با روشهای ویرایش ژنومی و آنالیزهای عملکردی با میکروسکوپ فلوئورسنت را در دو بخش نظری و عملی به محققان ایرانی آموزش داد.

دکتر هنزل در پایان این کارگاه در گفت و گو با روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با ابراز خرسندی از سفر به ایران و تدریس در کارگاه سه روزه مهندسی ژنتیک  و ویرایش ژنومی گفت: فضای علمی و اجتماعی که در این سفر با آن مواجه شدم بسیار فراتر از انتظار من بود و مطمئنا در بازگشت به آلمان همکاران را به سفر به ایران ترغیب خواهم کرد. وی افزود: شباهت پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با موسسه IPK که در آن کار می‌کنم برای من بسیار جالب بود هم  از لحاظ محیط دوستانه ای که در آن وجود دارد و هم سطح علمی بالای محققان و دانشجویان، به طوری که در این مدت خود را در خانه خود تصور می‌کردم. همچنین او خاطر نشان کرد که محیط سرسبز و شاداب پژوهشکده برای کارهای تحقیقاتی بسیار مناسب است. هنزل در پایان در پاسخ به این سوال که آیا در موسسه تحقیقات ژنتیک گیاهی و گیاهان زراعی لایبنیز هم در زمینه گیاهان مقاوم به خشکسالی که مشکلی جدی در کشورهایی مانند ایران است کار می‌شود یا نه گفت: در زمینه تولید  گیاهان مقاوم به کم آبی پروژه های متعددی... ادامه مطلب

>
:: اخبار پایگاه : موقعیت شغلی Principal Programme Management Officer ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۱۸ | 

AWT IMAGE

موقعیت شغلی

 Principal Programme Management Officer

طبق اطلاعیه شماره دبیرخانه ۰۲۷-۲۰۱۷ پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا، به استحضار میرساند که بر اساس اطلاعات موجود در اطلاعیه فوق‌الذکر، موقعیت شغلی Principal Programme Management Officer درآن دبیرخانه در دسترس است.

آخرین مهلت ثبت نام ۱۳۹۶/۱/۳۱ اعلام شده است و علاقمندان جهت ثبت نام میتوانند به آدرس اینترنتی https://careers.un.org/lbw/jobdetail.aspx?id=۷۱۹۲ مراجعه کنند.

>
:: اخبار پایگاه : حذف مواد طبیعی سرطان زا در موادغذایی از طریق مهندسی ژنتیک ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۱۳ | 

AWT IMAGE

حذف مواد طبیعی سرطان زا در موادغذایی از طریق مهندسی ژنتیک

دانشمندان موفق شدند با انتقال ژن جلوگیری از تولید آفلاتوکسین که در اثر کپک در محصولات غذایی ایجاد می‌شود، محصولات زراعی تولید کنند که این ماده طبیعی سرطان‌زا در آنها راه نداشته باشد. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از زیست‌فن، سموم سرطان‌زایی که کپک‌ها در محصولات غذایی تولید می‌کنند سالانه موجب مرگ هزاران نفر و از بین رفتن میلیون ها تن محصول می‌شود. بسیاری از جمعیت ۴.۵ میلیارد نفری در در کشورهای در حال توسعه چاره‌ای جز استفاده از محصولاتی که به آفلاتوکسین آلوده هستند ندارند. محصولاتی مانند ذرت و بادام زمینی دارای مقدار زیادی سم آفلاتوکسین هستند حال آنکه این سم موجب بیماری‌های ریوی و سرطان می‌شود.

دانشمندان از طریق مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی توانسته‌اند ذرتی را مهندسی کنند که می تواند تولید این سم را در قارچ آسپرژیلوس متوقف کند حتی زمانی که قارچ همچنان روی پیکر گیاه در حال رشد است. ذرت جدید برای وارد کردن RNA های خاصی به قارچ مهندسی شده است که ژن های تولید آفلاتوکسین را در آن خاموش می‌کنند. این تکنیک مداخله RNA یا RNAi نامیده می‌شود. آزمایشی ذرت مهندسی شده را همزمان با ذرت معمولی رشد دادند و هر دو را به اسپور های قارچ آلوده کردند. نتیجه امیدوار کننده بود؛ اسپورها روی هر دو گیاه رشد کردند اما در گیاه معمولی مقدار بالای آفلاتوکسین مشاهده شد در حالی که در گیاه مهندسی شده یا تراریخته هیچ اثری از سم سرطان‌زای آفلاتوکسین یافت نشد. این تکنیک فقط زمانی عمل می‌کند که گیاه در حال رشد باشد و تاثیری بر محصولات انبار شده ندارد. با این حال بسیار مفید و نتیجه بخش است و می‌تواند برای محصولاتی مثل ادویه‌ها، حبوبات، برنج و لوبیا که میزبان های آسپرژیلوس هستند استفاده شود. مطابق برخی مطالعات آفلاتوکسین ها در مغزهای خوراکی (پسته، بادام زمینی و ... ) ادویه‌جات، انجیرخشک و اکراتوکسین موجود در کشمش و استریگماتوسیستین در بادام زمینی به دلیل... ادامه مطلب

>
:: اخبار پایگاه : مراقب روغن کنجدهای آلوده باشید ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۱۳ | 

AWT IMAGE

مراقب روغن کنجدهای آلوده باشید

این روزها در تعدادی از فروشگاه‌های سطح شهر دستگاه‌های روغن‌گیری نه ‌چندان بزرگی دیده می‌شود که با آن، در مقابل دید مشتری روغن دانه‌هایی چون کنجد و سیاهدانه را می‌گیرند و با این شعار که روغن در حضور خریدار استخراج می‌شود و بدون مواد نگهدارنده و هر گونه افزودنی دیگر است به مشتری عرضه می‌شود.
این دستگاه‌ها که در ابعاد بزرگ‌تر در کارخانه‌جات روغن‌کشی نیز موجود است، فقط بخش کوچکی از خط تولید روغن‌گیری دانه‌ها را تشکیل می‌دهد و پس و پیش این دستگاه‌ها، وسایل و ملزوماتی است که به واسطه آن روی دانه‌ها و روغن خام استخراج شده عمل تصفیه و فرآیندهای مختلف و آزمایشات موشکافانه‌ای انجام می‌گیرد که متاسفانه در فروشگاه‌های مذکور این وسایل و مراحل حذف و فقط از دانه، روغن گرفته می‌شود آن هم در شرایط نه چندان بهداشتی و دور از آزمایشات و نظارت مسئولان فنی. 
همه روغن‌های مایع، فسادپذیری بالایی دارد، بویژه انواع خام و تصفیه نشده آن. روغن کنجد و سیاهدانه‌ای که این روزها در برابر دید مشتری گرفته می‌شود روغنی خام و تصفیه نشده است. این روغن باید بلافاصله پس از استخراج مصرف یا در غیر این صورت تصفیه شود. روغن خام حاوی صمغ، موم، ذرات ریز، رطوبت، اسیدهای چرب آزاد، اجزای دانه و ترکیبات زائد دیگری است که در اثر ماندگاری و مجاورت با هوا، نور، حرارت و رطوبت محیط دچار فعل و انفعالات میکروبی و شیمیایی مختلفی شده و بدون شک در اثر هیدرولیز و اکسیداسیون فاسد و مسموم می‌شود.
مصرف روغنی که در تماس با اکسیژن هوا اکسید شده به دلیل ایجاد رادیکال‌های آزاد مضر است و افزایش پراکسید، موجب بیماری‌های کرونر قلب، تصلب‌شرایین (سخت‌شدن رگ‌ها) و پیری زودرس می‌شود. بد نیست بدانید میزان حل شدن اکسیژن در روغن‌ها هشت برابر بیشتر از حل‌پذیری آن در آب است. ضمن این‌که روغن هیدرولیز شده سرطانزاست و مواد مغذی خود را از دست داده و خواص درمانی را که فروشنده ادعا می‌کند، نخواهد داشت. چنین روغن‌هایی به دلیل نقطه دود پایین برای تفت دادن مواد غذایی هم مناسب نیستند.
نکته دیگر آن که اگر دانه‌های کنجد در شرایط نامساعد محیطی آلوده به انواعی از #کپک‌ها شده باشد روغن آن براحتی مسموم و مصرف آن برای #کبد زیانبار خواهد بود. نگهداری چندروزه روغن خام در مخازن موجود در فروشگاه‌ها و ترکیب آن با روغن‌های تازه استخراج شده سبب تعرق و تشکیل رسوب لجنی و ابری شکلی در روغن می‌شود که مصرف آن فوق‌العاده زیانبار است و از همه مهم‌تر آن که دستگاه‌های روغن‌گیری دست‌کم در پایان هر روز کاری باید با مواد خاصی شستشو داده شود که متاسفانه چنین کاری انجام نمی‌شود.

در نتیجه برای مصارف درمانی یا پخت و پز لزوما از روغن‌های تصفیه ‌شده‌ای که دارای پروانه بهره‌برداری، مجوزبهداشت، مهر استاندارد و تاریخ مصرف هستند، استفاده کنید و این را هم بدانید که مواد نگهدارنده روغن‌ها اغلب از انواع آنتی‌اکسیدان‌های مفید و طبیعی همچون ویتامین E و A هستند.

دکتر محمدحسین حدادخداپرست استاد گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد

>
:: اخبار پایگاه : تولید طلای 24 عیار توسط نوعی باکتری ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۱۱ | 

AWT IMAGE

تولید طلای 24 عیار توسط باکتری

با استفاده از علم بیوتکنولوژی با به کارگیری نوعی باکتری برای تولید طلا استفاده شده است. در این یافته کاظم کاشفی و همکارانش باکتری ای کشف کرده‌اند که توانایی مقاومت در برابر مواد سمی دارد و می‌تواند طلای ۲۴ قیراط (عیار) تولید کند. این پژوهشگران دریافته‌اند باکتری Cupriavidus metallidurans که مقاوم به فلز است می‌تواند در غلظت‌های زیادی از کلرید طلا و یا طلای مایع، رشد کند. این ترکیب نوعی ماده شیمیایی است که در طبیعت یافت می‌شود. محققان به تقلید از فرایندی که به اعتقاد آنها در طبیعت روی می‌دهد، این باکتری را با میزان زیادی کلرید طلا تغذیه کردند. طی یک هفته باکتری این ماده سمی را به تکه ای از طلا تبدیل کرد.

کاظم کاشفی استادیار میکروبیولوژی و ژنتیک مولکولی دراین باره گفت: کیمیاگری میکروبی کاری است که ما انجام دادیم یعنی تولید طلای ارزشمند  از چیزی که هیچ ارزشی ندارد. در این کار هنرمندانه محققان از ترکیب زیست فناوری، هنر و کیمیاگری برای تبدیل طلای مایع به طلای جامد ۲۴ قیراط استفاده کردند. در واقع ترکیبی که موجب تولید این طلا می‌شود شامل یک آزمایشگاه قابل حمل از سخت افزار طلا داده شده ۲۴ قیراطی، یک زیست راکتور شیشه ای و باکتری است. فیلم تولید طلا توسط باکتری

>
:: اخبار پایگاه : تولید سوخت زیستی برای افزایش بازدهی موتور و کاهش آلودگی هوا ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۸ | 

AWT IMAGE

تولید سوخت زیستی برای افزایش بازدهی موتور و کاهش آلودگی هوا

محققان دانشگاه گرگان با همکاری دانشگاه‌ تربیت مدرس نانو سوخت زیستی تولید کرده‌اند که می‌توان از آن به‌عنوان سوخت موتورهای دیزل استفاده کرد و استفاده از آن به افزایش بازدهی موتور و کاهش آلودگی هوا می‌انجامد. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از ایسنا، از آنجا که سوخت‌های زیستی که از محصولات کشاورزی مشتق می‌شوند، برای کاهش آلودگی هوا از اهمیت بالایی برخوردارند، پژوهشگران دانشگاه گرگان و تربیت مدرس نانو سوخت زیستی تولید کرده‌اند که علاوه بر افزایش بازدهی موتور، موجب کاهش گازهای آلاینده می‌شود.

دکتر احمد تقی‌زاده علی‌سرایی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و از محققان طرح ضمن یادآوری مزایای استفاده از زیست‌توده به‌عنوان یک منبع تولید سوخت پاک در رابطه با اهداف طرح گفت: استفاده از سوخت‌های زیستی موجب کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و گازهای آلاینده هوا می‌شود. به‌علاوه، قیمت آن‌ها در برخی از کشورها نسبت به سوخت‌های فسیلی پایین‌تر است. ازاین‌رو، در این تحقیق تلاش کردیم با بهره‌گیری از نانولوله‌های کربنی، عملکرد یک نوع خاص از این سوخت‌ها را افزایش داده و میزان آلاینده‌های منتشر شده از آن را کاهش دهیم. وی افزود: بهینه‌سازی سوخت مورد بررسی در طرح حاضر موجب شد تا علاوه بر کاهش میزان... ادامه مطلب

>
:: اخبار پایگاه : مدل رشد درخت، به اصلاح برای چوب بیشتر کمک می‌کند ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۸ | 

AWT IMAGE

مدل رشد درخت، به اصلاح برای چوب بیشتر کمک می‌کند

ملاقاتی که در جنگل بین یک زیست شناس و ریاضیدان انجام گردید، منجر به طراحی مدل ریاضیاتی شد که راهبری اصلاح معطوف  به تولید چوب بیشتر را امکان پذیر ساخته است. 

اصلاح درختان یک فرایند وقت گیر و نه چندان مشخص است، اصلاحگران با تکیه بر چند نشانگر ژنتیکی و علائم فنوتیپی به اصلاح درختان می پردازند. سال ها طول می کشد تا این اصلاحگران صفتی که به دنبال آن هستند را در یک درخت جوان ببینند. برای کمک به افزایش سرعت این فرایند اسمرتنکو استادیار بخش شیمی زیستی دانشگاه ایالتی واشنگتن و همکاران ریاضیدانش، ولادیسلاو اولز و الکساندر پانچنکو مدل جدیدی توسعه دادند که می تواند به اجرای برنامه اصلاح بسیار ساده تر درختان کمک کند. این مدل که اخیرا در مجله PLOS One منتشر شده است ، تحت عنوان “مدلسازی کنترل هورمونی تکثیر کامبیوم” شناخته می شود. اسمرتنکو می گوید: “رشد شعاعی یا ضخامت تحت کنترل بسیاری از هورمون ها شناخته شده است، اما اینکه چگونه هر هورمون به رشد شعاعی کمک می کند، جای کار بیشتری دارد.” بنابراین این مدل چگونگی تعامل بین هورمون ها و ژن های کلیدی تأثیرگذار در رشد شعاعی را شبیه سازی می کند. محاسبات، نیازمند ارزیابی سیستماتیک میلیونها موقعیت مختلف در سلول می باشند. در واقع این مدل، میلیاردها شبیه سازی تعاملات ژنتیکی برای پیش بینی این که درختان به احتمال زیاد... ادامه مطلب

>
:: اخبار پایگاه : کارگاه بین المللی مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۷ | 

AWT IMAGE

برگزاری کارگاه بین المللی مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران با همکاری موسسه Leibniz-Institute of Plant Genetics and Crop Plant Research در نظر دارد کارگاهی تئوری-عملی با موضوع " مهندسی ژنتیک و ویرایش ژنومی گیاهی" در تاریخ 19 الی  21 فروردین 1396 برگزار کند.

مهلت ثبت نام تا 14 فروردین تمدید شد.

  • این کارگاه برای اعضای انجمن ایمنی زیستی ایران با تخفیف خواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر با دفتر انجمن ایمنی زیستی ایران تماس بگیرید و  یا به سایت پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران مراجعه نمایید.

>
:: اخبار پایگاه : تمدید عضویت و دریافت کارت عضویت انجمن ایمنی زیستی ایران ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۶ | 

AWT IMAGE

>
تاریخ

دوشنبه

 ۱۳۹۶/۲/۴

::
اخبار بیوتکنولوژی
AWT IMAGE
::
مجله‌های علمی

دو فصل نامه علمی- پژوهشی

مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی

AWT IMAGE

*********

فصل نامه علمی- ترویجی

ایمنی زیستی

AWT IMAGE

::
کانال تلگرام

AWT IMAGE

کانال رسمی انجمن ایمنی زیستی ایران

::
گرامیداشت
نشست بین المللی گفتگوی بورلاگ
23 تا 25 مهر 93
(آمریکا)
AWT IMAGE
*****
مراسم گرامیداشت صد سالگی نورمن بورلاک
4 الی 6 شهریور 93
(ایران)
AWT IMAGE
::
ورود کاربران
نام کاربری
رمز عبور
ورود خودکار
بازیابی رمز عبور
::
آمار کاربران
:. کل کاربران ثبت شده: 62
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 2
::
آمار بازدیدها
تمام بازدید‌ها: 469705
بازدید 24 ساعت قبل: 545
::
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 1184 queries by yektaweb 3318