[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی
 

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الكترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در كادر زیر وارد كنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: خوش آمدید ::

:: مجموعه ای از قوانین و مقررات ملی و بین المللی در حوزه ایمنی زیستی و محصولات تراریخته ::
 | تاریخ ارسال: 1400/7/7 | 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، 
انتشار کتاب «مجموعه‌ای از قوانین و مقررات ملی و بین‌المللی در حوزه ایمنی زیستی و محصولات تراریخته» به قلم مرحوم دکتر بهزاد قره‌یاضی، مرجع فقید ایمنی زیستی ایران و سمیرا کهک، یکی از چهار متخصص ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران بهانه‌ای شد تا در گفت‌وگو با دکتر کهک، نیم‌نگاهی به مهندسی ژنتیک در حوزه کشاورزی و وضعیت تالیف و پژوهش در این باب داشته باشیم.

لطفا درباره انگیزه خود و مرحوم قره‌یاضی در تالیف این اثر توضیح دهید.
برای تشریح انگیزه ما از گردآوری قوانین و مقررات ملی و بین‌المللی در حوزه ایمنی زیستی و محصولات تراریخته باید متذکر شوم که فناوری مهندسی ژنتیک، دانش و فناوری تولید محصولات تراریخته در حوزه کشاورزی است به گونه‌ای که با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین فناوری‌های علوم زیستی صفات مطلوب گیاهان را ارتقا می دهند و ژن‌های مسبب صفات نامطلوبشان را خاموش می‌کنند تا محصول کشاورزی با کیفیت بالاتر در اختیار قرار گیرد. سال‌هاست که تمام ملاحظات این فناوری لیست شده و پروتکل ایمنی زیستی در سطح بین‌المللی به نگارش درآمده است و کشورهای عضو این پروتکل به تدوین قوانین داخلی در این حوزه اقدام کرده‌اند. مهندسی ژنتیک فناوری است که با ایمنی زیستی تطابق دارد و در آن برای اولین بار پیش از تولید محصول کشاورزی ملاحظاتی برای مخاطرات احتمالی در نظر گرفته می‌شود. انگیزه اصلی ما از تدوین مجموعه قوانین و مقررات در حوزه محصولات تراریخته ارائه توضیح‌های منسجم و صحیح به محققان و دستگاه‌های ذی‌صلاح علاقه‌مند به کسب مجوز تولید این محصولات است.

تا چه اندازه محصولات تراریخته در تامین غذای سالم و کافی موثر هستند؟
اکنون قریب به نیمی از نیازهای کالری مردم ایران از طریق واردات تامین می شود و تامین امنیت غذایی با واردات هم ممکن است. اگر چه تولید داخلی در تعریف امنیت غذایی جایگاهی ندارد؛ اما به دلایل مختلف از جمله کمبود آب و شرایط سیاسی و بین‌المللی ایران و به‌ویژه تحریم‌های مالی و اقتصادی ظالمانه و یک‌جانبه آمریکا علیه ایران شاهدیم که با وجود ادعای عدم تحریم غذا و دارو و در عمل به دلیل عدم امکان تبادل ارز، تامین مواد غذایی اولیه موردنیاز تولید غذا در داخل کشور در وضعیت چندان مطلوبی نیست. با وجود توسعه روزافزون و بی‌سابقه کشت محصولات تراریخته و استقبال کشاورزان و دولت ها برخی رسانه‌های داخلی مطالبی را عنوان می کنند که فاقد صحت است. اکنون بیش از ۱۹۰ کشور یا رسما و یا عملا تولید واردات و مصرف محصولات تراریخته را پذیرفته‌اند. شش یا هفت کشوری هم که ادعای غیرتراریخته‌بودن سبد غذایی خود می کنند -که در صدر آنها باید از روسیه نام برد- قطعا و با مستندهای انکارناپذیر خود واردکننده سویا و ذرت تراریخته از آمریکا و برزیل و سایر کشورهای تولیدکننده محصولات تراریخته هستند.

به نظر شما در حوزه تراریخته تا چه اندازه تالیف‌های موجود کافی هستند؟
هجمه رسانه‌ای بالا علیه محصولات تراریخته باعث شده که به‌جای تولید هرچه بیشتر این محصولات واردکننده باقی بمانیم. در چنین شرایطی تالیف‌های بیشتر که با زبان ساده و البته شواهد علمی بتواند به بیان حقیقت و اطمینان‌بخشی درباره ارزش غذایی این محصولات بینجامد، بسیار موثر خواهد بود. محققان این حوزه به دنبال تامین سلامت بیشتر جامعه هستند و با تولید محصولات سالم‌تر به حفظ محیط زیست کمک می‌کنند. امیدواریم با تالیف و نشر کتاب های علمی و در عین حال به زبان ساده و عامه‌فهم بتوانیم جو ملتهب ایجادشده از سوی برخی رسانه‌ها را آرام کنیم و اطمینان دهیم که محصولات مهندسی ژنتیک در حوزه کشاورزی با مفهوم ایمنی زیستی همراه هستند و قبل از دریافت مجوز کشت، ارزیابی ایمنی زیستی می‌شوند. اکنون تنها محصولات تراریخته هستند که پیش از کشت ارزیابی ایمنی زیستی می‌شوند و در مابقی محصولات کشاورزی همین که صفات مطلوب زراعی، باغی و کشاورزی را داشته باشند، برای دریافت مجوز کفایت می‌کند و حتی محصولات کشاورزی حاصل از جهش‌زایی زیستی و پرتوتابی نیز مشمول این ارزیابی نیستند.

کتاب «مجموعه ای از قوانین و مقررات ملی و بین المللی در حوزه ایمنی زیستی و محصولات تراریخته» اخیرا از سوی انجمن ایمنی زیستی ایران در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

>
:: تا سه ماه آینده گیاه تراریخته جو تولید می شود ::
 | تاریخ ارسال: 1400/7/6 | 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران به نقل از ایسنا، دکتر ایوب ملا احمد نالوسی، پژوهشگر پسادکتری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در وبینار  سلسله سخنرانی‌های این پژوهشگاه با عنوان “تولید پروتئین شیرین کننده تائوماتین با استفاده از مهندسی ژنتیک”، گفت: توماتین یک پروتئین فوق شیرین است که از گیاه آفریقایی Thaumato coccus Daniellii با اسم بومی “کاتمفی” (Katemfe)  به دست می‌آید.

وی میزان شیرین کنندگی تائوماتین را ۳ هزار برابر (وزنی) شکر دانست و اظهار کرد: از این رو این گیاه می‌تواند به عنوان یک جایگزین برای برخی مصارف مد نظر قرار گیرد، ولی پرورش این گیاه نیاز به شرایط خاصی دارد؛ چرا که این گیاه آفریقایی Thaumato coccus Daniellii که در شرایط اقلیمی خاص می‌روید، به گرده افشان‌های بومی برای میوه‌دهی نیاز دارد.

نالوسی، مؤثر بودن در درمان‌ دیابت‌های نوع ۱ و ۲، مؤثر در کنترل فشار خون، مؤثر در کاهش قند خون، مؤثر در تمیزی دندان‌ها و مؤثر در کاهش وزن و جلوگیری از چاقی را از مزایای استفاده از پروتئین شیرین کننده این گیاه نام برد و اضافه کرد: علاوه بر آن بازار شیرین‌کننده‌های مصنوعی در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۷.۲ میلیارد دلار بوده است و این بازار تا سال ۲۰۲۴ به ۹.۸ میلیارد دلار خواهد رسید، در حالی که بازار استویا در سال ۲۰۱۸، ۵۹۵ میلیارد دلار بوده است که این میزان حدود ۳۶ کیلوتن بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بازار تائوماتین چیزی در حدود ۱۷۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ بوده که با رشد بیش از ۷ درصدی در سال مواجه است.

به گفته این محقق، دو و نیم کیلوگرم توماتین با غلظت ۵ ppm توان شیرین کنندگی ۵ تن نوشیدنی را دارد.

این پژوهشگر پسادکتری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مقاومت در برابر دما را از دیگر مزایای پروتئین شیرین کننده توماتین نام برد و یادآور شد: این پروتئین در دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد در مدت ۳۰ دقیقه قدرت شیرین کنندگی خود را حفظ خواهد کرد.

وی با اشاره به استفاده از شکر در انواع نوشیدنی‌ها، شیرینی و شکلات، انواع غذاها و غذاهای حیوانات خانگی، این پروتئین را بهترین جایگزین برای مواد شیرین کننده مصنوعی دانست.

نالوسی با بیان اینکه توماتین دارای ۶ نوع ۱، ۲، ۲، A،B و V است، گفت: از میان این تعداد، نوع ۱ و ۲ دارای شیرین کننده فعال است، ولی نوع ۱ آن دارای شیرین کننده مقاوم به دمای بالا نسبت به نوع ۲ آن است.

این محقق خاطر نشان کرد: پروتئین‌ها طعم و مزه خاصی ندارند، ولی برخی مانند توماتین بیشترین میزان شیرین کنندگی را دارا است، ولی کشت این گیاه در هر منطقه‌ای به سهولت انجام نمی‌شود، بلکه نیاز است تا با استفاده از روش مهندسی ژنتیک در گیاه دیگری کشت شود تا تولید آن صرفه اقتصادی داشته باشد.

وی جداسازی ژن توماتین از گیاه را مربوط به سال ۱۹۷۲ دانست و یادآور شد: توالی آمینواسید آن در سال ۱۹۷۸ و بیان آن در مخمرها در سال ۱۹۸۴ صورت گرفت و در طی سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲ اثر پروتئین این گیاه برای افزایش شیرینی در سیب زمینی، گلابی، گوجه فرنگی و توت فرنگی مورد مطالعه قرار گرفت.

این پژوهشگر پسا دکتری پژوهشگاه بیوتکتولوژی کشاورزی، با تاکید بر اینکه برای تولید نوترکیب این پروتئین از مخمرها، قارچ‌ها، باکتری‌ها (اشریشیا کلی) بهره برده شد، گفت: از این تعداد، مخمرها شرایط مناسب‌تری برای رشد این پروتئین داشتند و سازگاری بالاتری پس از ترجمه و بیان ژن دارند.

وی با بیان اینکه در این مطالعه از دو سویه مخمر به نام‌های  Saccharomyces Cerevisiae و Pichia Psatoris  استفاده شده است، ادامه داد: علاوه بر آن این مطالعات در گیاهانی چون توت فرنگی، سیب، گلابی و هویج برای بیان ژن این گیاه افریقایی استفاده شد که همگی آنها با هدف افزایش شیرین کنندگی این محصولات بوده است، ضمن آنکه انتقال ژن این گیاه در هویج با هدف افزایش مقاومت آن به قارچ‌ها و بیماری بوده است.

نالوسی با بیان اینکه انتقال ژن به سیب و گلابی با هدف افزایش شیرین کردن آنها موفقیت آمیز بوده است، گفت: ولی افزایش شیرینی میوه سیب به میزان انتظار نبوده است، اما عطر و بوی آن را افزایش داده است.

این محقق حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به مطالعات انجام شده در زمینه بیان ژن توماتین در جو، اظهار کرد: مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ در این زمینه انجام شد و نتایج حاصل نشان داد که جو شرایط مناسبی را برای تولید این پروتئین دارد، ضمن آنکه بر اساس برآوردها، ۲ تا ۵ تن تولید جو در سال و بیان پروتئین، حداقل ۳ گرم در کیلو یا ۳ کیلو در تن امکان تولید ۶ تا ۱۵ کیلوگرم توماتین در هکتار وجود دارد.

وی با بیان این که میزان شیرین کنندگی آن نسبت به شکر ۳ هزار برابر وزنی است، گفت: بنابراین ارزش شکر تولیدی در هکتار ۱۸ تا ۴۵ تن خواهد بود.

نالوسی، خاطر نشان کرد: همچنین قیمت متوسط ۴۰۰ دلار برای هر تن شکر، ۵ تا ۱۸ هزار دلار در هکتار ارزش شکری موجود در جو است، ارزش واقعی بیش از این است، این یعنی با دلار ۲۵ هزار تومان، ۱۲۵ تا ۴۰۰ میلیون در هکتار.

وی از اجرای مطالعه برای تولید پروتئین شیرین کننده تائوماتین با استفاده از مهندسی ژنتیک در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد و افزود: برای این منظور در مراحله “باززایی و انتقال ژن” اقدام به بهینه سازی کشت بافت جو، کشت بذر در گلخانه، ضد عفونی کردن بذر رسیده و کشت جنین انجام شد و بعد از انجام مراحل “ساخت سازه”، در زمینه تلقیح ریز نمونه با اگروباکتریوم اقدام شد.

وی باززایی گیاهچه‌های تراریخته احتمالی را از دیگر مراحل این مطالعات نام برد و اضافه کرد: این مطالعات بعد از انجام مراحل “بررسی بیان ژن و تخلیص پروتئین”، وارد مرحله تولید جو نوترکیب شد که برای این منظور نیاز است تا بذرهای نارس از خوشه بدون آسیب زدن به پوشش جدا شوند و به مدت ۵ دقیقه در الکل ۷۰ درصد و ۴ دقیقه در هیپوکلریت سدیم ۱.۱ درصد قرار گیرند و بذرها ۳ بار شست‌وشو و خشک شوند.

نالوسی ابراز امیدواری کرد که تا ۳ ماه آینده گیاه تراریخته جو تولید شود.

>
:: شست تخصصی اطلاعات توالی دیجیتال در منابع ژنتیکی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/31 | 

در حاشیه برگزاری چهارمین همایش بین‌المللی و دوازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
انجمن بیوتکنولوژی ایران بصورت مجازی برگزار می‌کند:

نشست تخصصی

🧬 اطلاعات توالی دیجیتال در منابع ژنتیکی

✒️با حضور:
• دکتر محمود حکمت‌نیا
• دکتر سمیرا کهک


🗓️زمان: یکشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۷ الی ۱۹

💠 لینک شرکت در نشست، بزودی در سایت و صفحات مجازی همایش اطلاع‌رسانی خواهد شد

🌐 http://www.biotechcongress.ir
▪️Instagram : https://instagram.com/biotechcongress?utm_medium=copy_link
▫️ Telegram : https://t.me/biotechcongress
>
:: چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران ::
 | تاریخ ارسال: 1400/5/31 | 
>
:: پیام تشکر و قدردانی خانواده زنده یاد پروفسور بهزاد قره یاضی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/3/22 | 


بزرگ بود و از اهالی امروز بود

و با افق های باز نسبت داشت.

تقدیر آن بود که شمع وجود استاد فرهیخته، مدیر شایسته و بزرگ مردی انقلابی، نجیب و متواضع، 

مرحوم پروفسور بهزاد قره یاضی

زودازود خاموش گردد و ما را در ماتم و سوگش نشانَد.

اگر لطف بیکران الهی و همراهی و همدردی عزیزان و یاران مهربان نبود، تحمل این بار بسی شکننده تر می نمود.

اکنون به حکم ادب و حق شناسی از همه خوبان و بزرگان که در مراسم تدفین و یادبود آن سفر کرده شرکت نموده و یا با تلفن و ارسال پیام همدلی و هم آوائی نموده و ما را مورد تفقد قرار داده و موجب تسلی و تشفی آلام جانکاه مان گردیده اند، صمیمانه و بی حد و عد سپاسگذاریم و خاضعانه ترین سپاس ها و نیکوترین دعاهای خود را نثارتان می کنیم.

خانواده قره یاضی

>
:: مراسم بزرگداشت استاد فرهیخته شادروان جناب آقای دکتر بهزاد قره یاضی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/3/22 | 
>
:: مراسم یادبود استاد فقید پروفسور بهزاد قره یاضی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/3/17 | 
امروز جامعه علوم زیستی کشور سوگوار فقدان دانشمندی تلاشگر و میهن پرست است.

استادی فرزانه که حقیقت را بخاطر مصلحت کنار نگذاشت و مورد بی‌مهری‌های بسیاری قرار گرفت.


دانشمند فقید پرفسور بهزاد قره‌یاضی

روز پنجشنبه در تاریخ بیست خرداد ماه مراسم یادبودی به صورت آنلاین در پلتفرم اسکای روم با حضور پیشکسوتان و صاحب‌نظران حوزه‌های علوم زیستی و کشاورزی کشور و همچنین اعضای محترم خانواده ایشان برگزار خواهد شد.


حضور تمام شما فرهیختگان گرامی، باعث آشنایی بیشتر با خدمات ارزنده این دانشمند فقید و پاسداشت مقام والای ایشان خواهد بود.
بی شک جامعه علوم زیستی ایران تا ابد مدیون خدمات ارزنده ایشان خواهد بود.
راهشان پر رهرو


برای حضور در این مراسم از لینک ورود زیر استفاده کنید. 👇👇👇

http://Www.b۲n.ir/p۰۹۷۱۰

رمز ورود و نام کاربری: ۱۲۳
>
:: انا لله و انا الیه راجعون ::
 | تاریخ ارسال: 1400/3/15 | 

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون
دکتر بهزاد قره یاضی ریاست انجمن ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران و ....  
مرد شاخص میدان عمل و عرصه جهاد بیوتکنولوژی کشاورزی در صبحگاه پانزده خرداد ۱۴۰۰ آسمانی و جان به جان آفرین بخشید و ما را در سوگ اندوهناک و زیر بار مسئولیت گرانبار قرار داد.  ایشان در طول زندگانی سراسر مبارزه با جهل مرکب،  آهنین وار ایستاد و در تاریخ بیوتکنولوژی کشور درخشید. تعهد ، تخصص، ذکاوت، درایت، مدیریت، شجاعت و هوش و استقامت و رافت و مهربانی و  خستگی ناپذیری ایشان اینک الگو و سرمشق پویندگان و رزمندگان این میدان خواهد بود. اینک که جامعه متخصصین بیوتکنولوژی و ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران در سوگ این دانشمند مبارز و برجسته به سوگ می‌نشیند  بر عهد و پیمان شکوفایی و به ثمر نشستن اهداف انسانی و اجتماعی این جبهه تلاش و ایثار  با تمام  توان خود ماندگار خواهد بود. 
انجمن ایمنی زیستی کشور این ضایعه بزرگ را به مقام والای رهبری و جامعه علمی تخصصی و خانواده معزز ایشان تسلیت عرض نموده و علو درجات برای ایشان مسئلت می‌نماید.
انجمن ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران
>
:: فراخوان بیست و سومین جشنواره جوان و سی و پنجمین جشنواره بین المللی خوارزمی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/3/2 | 
>
:: محصولات تراریخته‌ی مصوب و تایید شده سازمان‌های جهانی و نهادهای ملی که در دنیا به عنوان کالا داد و ستد می‌شوند، کاملا ایمن هستند ::
 | تاریخ ارسال: 1400/2/6 | 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا، عضو هیات علمی گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی تبریز گفت: محصولات تراریخته‌ی مصوب و تایید شده سازمان‌های جهانی و نهادهای ملی که در دنیا به عنوان کالا داد و ستد می‌شوند، کاملا ایمن هستند و هیچ گونه مشکلی از بابت آلرژی و سرطان زایی و … ندارند.

دکتر بهرام باغبان  افزود: ممکن است مصرف این اقلام در برخی از افراد که مستعد یکسری مشکلات جسمی هستند، همانند محصولات دیگر ایجاد بیماری کند ولی این محصولات برای استفاده عموم هیچ مشکلی ندارند.

وی متذکر شد: در خصوص سالم بودن این محصولات می‌توان به جواب صریح سازمان‌های بین المللی و قوانین و مقرراتی که توسط سازمان‌هایی چون FBA، FAO سازمان بهداشت جهانی، سازمان‌های محیط زیستی EPA و تمام سازمان‌ها و نهادهای ملی در هر کشور وضع شده است، اکتفا کرد، حتی نهاد وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو در ایران نیز بر این موضوع صحه گذاشته و بر سلامت محصولات تراریخته اذعان دارد.

وی افزود: ما از سال ۸۴، یعنی نزدیک به ۲۰ سال است که از این محصولات در قالب سبد غذایی مردم و دان و علوفه‌های فراوری شده برای تغذیه طیور و دام‌ها استفاده می‌کنیم. 

دکتر باغبان با تاکید بر این‌که مصرف محصولات تراریخته مصوب سازمان جهانی موجب سرطان و بسیاری از آسیب‌های بدنی مطرح شده، نمی‌شوند، گفت: تمامی استانداردهای موجود در تولید محصولات تراریخته، به روز هستند که در این راستا می‌توانیم همه آزمایشات علمی در این خصوص را ملاک بر سلامت این محصولات قرار دهیم و آن‌ها را محصولاتی سالم بنامیم.

وی با بیان این‌که کمیته ایمنی زیستی وزارت علوم از تمامی مباحث تخصصی در این حوزه استقبال می‌کند، گفت: در راستای روشنگری و تبیین واقعیت‌ها در پاسخگویی به مردم، باید محصولات تراریخته مورداستفاده در سبد غذایی مردم مطرح شود تا به بیان درستی از سالم بودن این محصولات برسیم. از جمله محصولات تراریخته‌ای که ایران از آن استفاده می‌کند نیز می‌توان به محصول سویا، ذرت و اقلامی که از آن ساخته می‌شوند و دانه کلزا و پنبه اشاره کرد.

وی افزود: ما یکی از خریداران عمده ذرت و سویا در جهان محسوب می‌شویم و سالانه حدود پنج میلیون تن و حتی گاهی نزدیک به معادل ۹ میلیون تن واردات دانه سویا و ذرت تراریخته داریم. صحت سالم بودن این محصولات در کشور تحت آزمایش قرار می‌گیرد و در این راستا هر کسی که مدعی مضر بودن این محصولات است، می‌‎تواند شواهد مستدل و علمی خود را مطرح کند تا با انجام آزمایش‌های تغذیه‌ای رایج میان مدت و بلندمدت به نتایج مطلوب در این خصوص دست یابد.

عضو هیات علمی گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی تبریز گفت: گیاهان تراریخته نتیجه بکارگیری روش‌های مهندسی ژنتیک در گیاهان است که با اهداف اقتصادی، محیط زیستی و سلامت و با تلاش دانشمندان مختلف آزمایشگاه‌های ژنتیک گیاهی حاصل شده است. تجاری سازی این محصولات برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ توسط کشور آمریکا آغاز شده که مساحت اولیه کشت این نوع محصولات بالغ بر ۱.۳ میلیون هکتار بود و اکنون در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۱۸۰ میلیون هکتار از مزارع دنیا رسیده است.

>
:: مجموعه دوره‌های آموزشی انجمن ایمنی زیستی ایران و شرکت ژن فن ::
 | تاریخ ارسال: 1400/2/4 | 


 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران،  مجموعه دوره‌های آموزشی

 Real-Time Pcr، NGS Plus NGS Gold, linux .real time Pcr , LNC RNA crisper-cas۹ ,Biopython ,System Biolory & R, RNA seq , Gene therapy, Cell culture,Metagenomics

به همت انجمن ایمنی زیستی ایران و با همکاری شرکت ژن فن، دوره بهاره خود را آغاز کرده‌است.

شرکت کنندگان عضو انجمن زیستی ایران از تخفیف پنج تا ده درصدی برخوردار هستند.

علاقه مندان شرکت در این دوره ها می توانند با شماره تلفن‌های:

۰۲۱-۴۴۱۵۴۰۷۳

۰۹۱۹-۸۰۵-۸۴۸۷

۰۹۱۹-۸۰۵-۲۸۲۶

یا دفتر انجمن ایمنی زیستی ایران ۰۹۱۲۲۱۹۱۷۸۷تماس گیرند.

>
:: دستورالعمل ها و پیش نیازهای قانونی رهاسازی محصولات تراریخته ::
 | تاریخ ارسال: 1400/1/21 | 


به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به همت انجمن ایمنی زیستی کشور، جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت از محیط زیست و شاخه دانشجویی انجمن ایمنی زیستی دانشگاه یزد کارگاهی با عنوان:

دستورالعمل ها و پیش نیازهای قانونی رهاسازی محصولات تراریخته برگزار می شود.

محتوای کارگاه:
مقدمه ای بر اهداف تولید محصولات تراریخته
سطح زیر کشت محصولات تراریخته در ایران و جهان
ملاحظات ابراز شده د مورد محصولات تراریخته
معرفی پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا
معرفی اصول جهان شمول انالیز احتمال خطر
معرفی دستورالعمل ارزیابی احتمال خطر
آشنایی با اتاق تهاتر ایمنی زیستی
آشنایی با قانون ملی ایمنی زیستی و مراجع ذیصلاح مندرج در قانون
نحوه انجام آزمایشات میدانی
نحوه اخذ مجوز کاشت و واردات محصولات تراریخته
موانع تولید ملی محصولات تراریخته برای رفع آن در سال ۱۴۰۰

مدرسان:

دکتر بهزاد قره یاضی
رییس انجمن ایمنی زیستی و نماینده انجمنهای علمی در شورای ملی ایمنی زیستی کشور
و
مهندس سمیرا کهک عضو هیئت مدیره انجمن ایمنی زیستی ایران

 به مدت ۴ ساعت برای ساعت ۱۶ تا ۲۰ ‌روز یکشنبه ۲۲ فروردین

شرکت برای عموم آزاد و مجانی است. برای شرکت کنندگان گواهی معتبر شرکت در کارگاه به دو زبان و به صورت بین المللی صادر خواهد شد که هزینه ان یکصد هزار تومان خواهد بود و به صورت پی دی اف برای کلیه شرکت کنندگانی که تمام ۴ ساعت را در کارگاه حضور فعال داشته باشند صادر شده و به  ایمیل آنها ازسال خواهد شد.
متقاضیان می توانند از طریق ایمیل Biosafetysocietyofirangmail.com برای شرکت در کارگاه ثبت نام کنند یا پس از شرکت در کارگاه از طریق همین ایمیل با ارسال تصویر فیش واریزی به حساب شماره حساب ۲۸۵۴۱۰۷۱۱ و

یا شماره کارت بانکی ۵۸۵۹-۸۳۷۰-۰۰۱۴-۵۲۴۹ بانک تجارت به نام انجمن ایمنی زیستی ایران درخواست گواهی شرکت در کارگاه را داشته باشند.

لینک شرکت  در کارگاه:

http://meeting-۲.yazd.ac.ir/gmcrops/

>
:: کرسی نظریه پردازی” رابطه مهندسی ژنتیک و طبیعت” ::
 | تاریخ ارسال: 1399/12/27 | 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران،

روز پنج شنبه ۲۸ اسفند ساعت ۱۹ تا ۲۱، کرسی نظریه پردازی با موضوع:

” رابطه مهندسی ژنتیک و طبیعت” به همت انجمن ایمنی زیستی کشور برگزار می شود.

مدیر این برنامه : دکتر اسکندر امیدی نیا

سخنرانان: دکتر بهزاد قره یاضی و دکتر سمیرا کهک

لینک شرکت در این کرسی: 

http://meeting-۲.yazd.ac.ir/geneticsenvironment/

شرکت برای عموم آزاد و رایگان است.

به اعضای شرکت کننده در این کرسی گواهی اعطا می شود.

>
:: وبینار علمی _ تراریخته، فرصت ها و چالش ها ::
 | تاریخ ارسال: 1399/12/20 | 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران،”وبینار علمی _ تراریخته، فرصت ها و چالش ها” 

با حضور دکتر بهزاد قره یاضی فوق دکتری ژنتیک گیاهی (مهندسی ژنتیک) و عضو هیئت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، دکتر دانیال حسنی فارغ التحصیل و استادیار پژوهشی دانشگاه جیائوتانگ شانگهای، محسن رحیمی نژاد دانشجوی دکترا پیوسته بیوتکنولوژی، بنیامین فراهانی برنده مدال برنز زیست شناسی سال ۹۲، محمدجواد مقارضی دارنده مدال طلای المپیاد زیست شناسی ۲۰۱۷ و بهمن مرادی مدیر اتحادیه زیست شناسان ایران برگزار می شود.

زمان:

چهارشنبه ۲۰  اسفند ساعت: ۱۷:۳۰ سخنرانی دکتر دانیال حسنی و پنل گفتگو به مدیریت دکتر قره یاضی

پنج شنبه ۲۱ اسفند ساعت ۲۰ تربیون آزاد با حضور دکتر بهزاد قره یاضی

شرکت در این وبینار رایگان است.

علاقه مندان جهت شرکت و ثبت نام به ادرس LMS.biocan.ir مراجعه کنند.

>
:: وبینار علمی_ اصلاح نباتات، مداخله در طبیعت: بله یا خیر؟ ::
 | تاریخ ارسال: 1399/12/16 | 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران،”وبینار علمی _ اصلاح نباتات، مداخله در طبیعت: بله یا خیر؟”به همت انجمن علمی زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران و با حضور دکتر بهزاد قره یاضی فوق دکتری ژنتیک گیاهی (مهندسی ژنتیک) و عضو هیئت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران برگزار می شود.

زمان: یکشنبه ۱۷ اسفند ساعت۱۷ 

شرکت در این وبینار رایگان است.

گواهی به صورت دو زبانه صادر می شود.

علاقه مندان جهت شرکت  و ثبت نام در وبینار با شماره ۰۹۳۵۱۴۸۰۴۶۸ پیام دهند.

>
:: سخنرانی کلیدی رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران دوره آنلاین “تکنیک های کشت بافت گیاهی” در COMSTECH ::
 | تاریخ ارسال: 1399/11/28 | 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران، دکتر بهزاد قره یاضی رئیس انجمن ایمنی زیستی کشور و عضو شورای ملی ایمنی زیستی بعنوان سخنران در دوره آنلاین “اصول کشت بافت گیاهی” که توسط کمیته مشترک علم و فناوری کشورهای مسلمان برگزار می شود، سخنرانی خواهند کرد.

این دوره در تاریخ ۲۸ و ۲۹ بهمن ۹۹ ( سه شنبه و چهارشنبه) برگزار می شود.

ساعت آغاز دوره ده و نیم صبح به وقت ایران و ۱۲ به وقت پاکستان می باشد.

شرکت در این دوره رایگان است و اعضای انجمن ایمنی زیستی حاضر در این دوره گواهی شرکت در همایش دریافت خواهند کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر جهت دریافت گواهی با  دبیرخانه انجمن ایمنی زیستی ایران با شماره ۰۹۱۲۲۱۹۱۷۸۷-۰۲۱۴۴۷۸۷۴۳۱  تماس برقرار نمائید.

لینک شرکت در کارگاه:

https://us۰۲web.zoom.us/j/۸۸۳۹۹۸۳۹۰۹۷?pwd=K۳kwazhwWkN۴aDN۵MER۲enl۶ZDZ۴dz۰۹
Meeting ID: ۸۸۳ ۹۹۸۳ ۹۰۹۷
Passcode: ۸۸۱۶۹۲

>
:: وبینار آموزشی رایگان توسط شاخه دانشجویی ::
 | تاریخ ارسال: 1399/11/28 | 
>
:: جلسه سوم سلسله وبینارهای تخصصی با موضوع کارآفرینی و فرصت های ویژه شغلی ::
 | تاریخ ارسال: 1399/11/26 | 

سومین و آخرین وبینار سال۱۳۹۹

پایان دوره اول از سلسله وبینارهای تخصصی با موضوع کارآفرینی و فرصت های ویژه شغلی در حوزه های زیست شناسی، زیست پزشکی و علوم کشاورزی کشور

 یکشنبه ۱۰ اسفندماه۹۹
 ساعت ۱۸ الی ۲۱

 
>
::  جلسه دوم سلسله وبینار های تخصصی با موضوع کارآفرینی و فرصت های ویژه شغلی ::
 | تاریخ ارسال: 1399/11/5 | 

 

وبینار علمی
 جلسه دوم سلسله وبینار های تخصصی با موضوع کارآفرینی و فرصت های ویژه شغلی
وبینار دوم: دوشنبه ۶ بهمن ماه ۹۹ ساعت ۱۵ الی ۱۸
هزینه صدور گواهی معتبر :۲۰ هزارتومان
•شرکت در وبینار رایگان است.

●لینک رایگان شرکت در وبینار:
http://meeting-۲.yazd.ac.ir/seminar۱/

 جهت صدور گواهی از طریق لینک زیر اقدام نمائید:
https://evand.com/events/سلسله-وبینارهای-تخصصی-با-موضوع-کارآفرینی-۳۵۱۷
بهمن ۱۳۹۹
لینک تلگرام انجمن ایمنی زیستی کشور
 Telegram : http://t.me/biosafetysocietyofiran۱
>
::  جلسه دوم سلسله وبینار های تخصصی با موضوع کارآفرینی و فرصت های ویژه شغلی ::
 | تاریخ ارسال: 1399/11/5 | 

 

 
>
اخبار بیوتکنولوژی
::
مجله‌های علمی

دو فصل نامه علمی- پژوهشی

مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی

AWT IMAGE

*********

فصل نامه علمی- ترویجی

ایمنی زیستی

AWT IMAGE

*********

مجله بیوتکنولوژی پزشکی

AWT IMAGE

::
کانال تلگرام

AWT IMAGE

کانال رسمی انجمن ایمنی زیستی ایران

::
گرامیداشت
نشست بین المللی گفتگوی بورلاگ
23 تا 25 مهر 93
(آمریکا)
AWT IMAGE
*****
مراسم گرامیداشت صد سالگی نورمن بورلاک
4 الی 6 شهریور 93
(ایران)
AWT IMAGE
::
ورود کاربران
نام کاربری
رمز عبور
ورود خودکار
بازیابی رمز عبور
::
آمار کاربران
:. کل کاربران ثبت شده: 216
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 4
::
آمار بازدیدها
تمام بازدید‌ها: 1846513
بازدید 24 ساعت قبل: 503
::
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 70 queries by YEKTAWEB 4341