[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی
 

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: تمدید عضویت و دریافت کارت عضویت انجمن ایمنی زیستی ایران ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۶ | 

AWT IMAGE

دفعات مشاهده: 5419 بار   |   دفعات چاپ: 200 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: کاهش ابتلا به سرطان با کشت محصولات تراریخته ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۲۲ | 

در کارگاه آموزشی ایمنی زیستی مطرح شد:

کاهش ابتلا به سرطان با کشت محصولات تراریخته

 

 

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران کارگاه آموزشی "زیست فناوری نوین در حوزه محیط زیست، ایمنی زیستی و قوانین ملی و بین المللی"، در راستای پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی، با حضور جمعی از پژوهشگران و کارشناسان برجسته حوزه محیط زیست و ایمنی زیستی در روز ۱۴ مرداد ۹۷ در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

دکتر مسعود توحیدفر، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، در کارگاه “زیست فناوری نوین در حوزه محیط زیست، ایمنی زیستی و قوانین ملی و بین المللی”ضرورت استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک را با هدف کاهش استفاده از سموم شیمیایی سرطان زا و تولید محصولات پر بازده تر تشریح کرد. وی در ادامه به وضعیت کشت محصولات تراریخته در جهان پرداخت و گفت: این محصولات در برخی از کشورهای اروپایی کشت می شود و کشورهای دیگر اتحادیه اروپا نیز از بزرگترین وارد کنندگان محصولات تراریخته هستند.

۴۰ درصد مواد غذایی توسط آفات از بین می رود

دکتر توحیدفر، عنوان کرد که در حال حاضر چهل درصد محصولات زراعی توسط آفات از بین می روند. وی افزود: کشاورزان برای مقابله با این آفات مجبور به استفاده از سموم شیمیایی آفت­کش بیشتر هستند که نتیجه ای هم ندارد و در موارد زیادی، بیشتر از هشتاد درصد محصول کشاورز با وجود سمپاشی های پی در پی از بین رفته است.

وی با تاکید بر استفاده از فناوری نوین مهندسی ژنتیک برای تولید محصولات زراعی تراریخته، ادامه داد: کشت این محصولات علاوه بر این که مانع از بین رفتن محصولات کشاورزان توسط آفات می شود، از مصرف بی رویه سم در کشور نیز جلوگیری خواهد کرد.

کاهش ابتلا به سرطان با کشت محصولات تراریخته

دانشیار دانشگاه شهید بهشتی، با بیان اینکه در ایران سالانه بیست میلیون لیتر سم استفاده می شود، گفت: این مقدار مصرف سم در بخش کشاورزی، یکی از دلایل ابتلا به سرطان است. وی افزود: کشت محصولات تراریخته از آنجا که بدون نیاز به سمپاشی صورت می گیرد، می تواند نقش مهمی در کاهش بروز سرطان در کشور داشته باشد. دکتر توحید فر ادامه داد: سیب زمینی حاوی ماده ای به نام آکریل آمید است و مصرف سیب زمینی سرخ کرده بخاطر وجود آکریل آمید می تواند موجب سرطان معده شود. وی با اشاره به اینکه امروز دانشمندان یک نوع سیب زمینی تراریخته فاقد آکریل آمید تولید کرده اند گفت: محصولات تراریخته به شیوه های مختلف می توانند در کاهش ابتلا به سرطان و حفظ سلامت انسان موثر باشند.

چهار محصول تراریخته در بازار جهانی

دکتر توحید فر با بیان اینکه در حال حاضر چهار محصول تراریخته پنبه، ذرت، کلزا و سویا در بازار جهانی خرید و فروش می شوند، افزود: در حال حاضر ۷۷ درصد سویا، ۳۲ درصد ذرت و ۳۰ درصد کلزای موجود در بازار تراریخته است.

۱۸۹٫۵ میلیون هکتار سطح زیر کشت محصولات تراریخته در جهان

دانشیار دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: سطح زیر کشت محصولات تراریخته از سال ۱۹۹۶ تا به امروز هر سال افزایش می یابد و تنها در سال ۲۰۱۵ به علت بروز خشکسالی کاهش اندکی داشته است. وی ادامه داد: در حال حاضر سطح زیر کشت محصولات تراریخته در جهان به میزان قابل توجه ۱۸۹٫۵ میلیون هکتار رسیده است.

ژاپن، کشوری که بیشترین مجوز مصرف محصولات تراریخته را صادر کرده است

دکتر توحید فر ضمن تشریح آخرین گزارش سالیانه سرویس بین‌المللی دستیابی و استفاده از کاربرد بیوتکنولوژی کشاورزی (آیسا) ، اظهار داشت: تاکنون ۴۰۷ محصول تراریخته مجوز گرفته است و بیشترین کشوری که مجوز مصرف این محصولات را صادر کرده است، ژاپن است. وی افزود: این کشور بیشتر از بیست سال است که محصولات تراریخته را وارد می کند. دانشیار دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: بر طبق گزارش آیسا، بیشترین محصول تراریخته که مجوز گرفته است، ذرت و بیشترین محصولات تراریخته ای که تولید شده اند دارای صفت مقاومت به علف کش هستند.

کشورهای اروپایی وارد کننده محصولات تراریخته

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: اتحادیه اروپا از بزرگترین وارد کنندگان ذرت تراریخته است. وی افزود: کشورهای اسپانیا، پرتغال، رومانی، لهستان از جمله کشورهای اروپایی هستند که کشت محصولات تراریخته در آن ها صورت می گیرد.

مهندسی ژنتیک برای تولید محصولات غذایی با ارزش تغذیه ای بالاتر

دکتر توحید فر در ادامه به تشریح اهمیت فناوری مهندسی ژنتیک در تولید محصولات تراریخته که دارای ارزش تغذیه ای بالاتری هستند پرداخت. وی به برنج طلایی حاوی مقادیر بالای ویتامین آ و تولید ویتامین لاکتوفرین در نوع دیگری از برنج تراریخته اشاره کرد و توضیح داد که لاکتوفرین ماده ای موثر جهت افزایش جذب آهن است.

تولید گیاهان زینتی تراریخته در ژاپن

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه فناوری مهندسی ژنتیک در تولید گیاهان تراریخته کاربردهای بسیار گسترده ای دارد و به محصولات زراعی محدود نمی شود، افزود: در ژاپن گیاهان زینتی تراریخته با رنگ های مختلف تولید شده است. در آمریکا نیز دانشمندان با استفاده از این فناوری یک نوع نیلوفر سفید تراریخته تولید کرده اند.

تولید ماهی تراریخته که چهار برابر ماهی های معمولی رشد می کنند

دانشیار دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به تشریح کاربرد فناوری مهندسی ژنتیک در تولید حیوانات تراریخته پرداخت. وی به تولید ماهی های تراریخته ای اشاره کرد که چهار برابر ماهی های معمولی رشد می کنند. وی افزود: امروز دانشمندان با استفاده از مهندسی ژنتیک خرگوش هایی را تولید کرده اند که هنگام راه رفتن نور ساطع می کنند.

ادعای تولید ابر علف های هرز بخاطر کشت محصولات تراریخته علمی نیست

دانشیار دانشگاه شهید بهشتی در خاتمه عنوان کرد: این شبهه که کشت گیاهان تراریخته موجب تولید علف های هرز مقاوم به علف کش می شود علمی نیست. دکتر توحید فر به یک نوع پیچک مقاوم به علف کش توفوردی اشاره کرد که در سال ۱۹۶۴ بخاطر مصرف مداوم علف کش توفوردی ایجاد شده بود. وی با بیان اینکه در آن زمان اصلا محصول تراریخته ای در دنیا کشت نمی شد، توضیح داد: تولید علف های هرز مقاوم، فرایندی است که در طول تاریخ اتفاق می افتد و ارتباطی به محصولات تراریخته ندارد.

تهیه و تنظیم: شقایق فکوری

دفعات مشاهده: 197 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: آغاز کشت تجاری برنج تراریخته بعد از پنبه ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۲۲ | 

رئیس انجمن ایمنی زیستی مطرح کرد:

آغاز کشت تجاری برنج تراریخته بعد از پنبه / وارد کننده و مصرف کننده پنبه تراریخته هستیم

رئیس انجمن ایمنی زیستی، گفت: پس از پنبه تراریخته، برنج تراریخته مجوز کشت تجاری را دریافت خواهد کرد.
 


 

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از خانه ملت بهزاد قره‌یاضی، در خصوص کشت و مصرف محصولات تراریخته در کشور، اظهار داشت: پنبه، اولین محصول تراریخته ای است که به صورت تجاری کشت می شود. پیش ازاین مجوز های لازم برای کاشت برنج تراریخته در سال ۸۳ دریافت شده بود؛ اما به دلیل جو روانی شکل گرفته در جامعه به صورت داوطلبانه برای اجرای قانون ایمنی زیستی از کشت آن خودداری شد.

رئیس انجمن ایمنی زیستی با بیان اینکه محصول پنبه تراریخته نسبت به کرم قوزه و کرم سرخ پنبه مقاوم است، گفت: پنبه محصولی است که نسبت به آفات بسیار حساس است به همین دلیل بین ۴ تا ۱۴ بار سم‌پاشی می‌شود، سم‌پاشی‌ها محیط زیست را آلوده و موجودات مفید را از بین می‌برند، گفت: گونه‌ای که انتخاب شده تا ۲ برابر بیشتر انواع دیگر پنبه محصول می‌دهد و همچنین با کشت این محصول مصرف سم کاهش و تولید ملی افزایش پیدا می‌کند.

**کشت پنبه تراریخته، کشور را به صادرکننده این محصول تبدیل می‌کند

وی با تاکید بر اینکه اگر سه سال مانعی برای تولید پنبه تراریخته از سوی مزاحمین ایجاد نشود به صادرکننده پنبه تبدیل می‌شویم، عنوان کرد: درحال حاضر پنبه مورد نیاز کشور عمدتا از پاکستان وارد می‌شود که تمام سطح زیر کشت پنبه این کشور تراریخته است و ما واردکننده و مصرف کننده محصولات تراریخته هستیم.

قره‌یاضی با اشاره به اینکه اهمیت خبر آغاز کشت پنبه تراریخته برای مکران بسیار زیاد است، در گذشته در سیستان و بلوچستان کشت پنبه صورت می‌گرفت و به آن طلای سفید گفته می‌شد زیرا تجارت و زندگی مردم منطقه براساس کشت و تولید پنبه جریان داشت، ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی آفت خطرناکی به نام کرم سرخ پنبه که این محصول نسبت به آن حساس بود پیدا شد که برای جلوگیری از توسعه این کرم و آفت صورت مسئله را پاک و اعلام کردند کسی حق ندارد در سیستان و بلوچستان پنبه کشت کند؛ به همین دلیل کشاورزان منطقه بیکار و به سمت تجارت فرامرزی و قاچاق روی آوردند.

رئیس انجمن ایمنی زیستی با بیان اینکه امیدواریم با کشت پنبه تراریخت ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها را از بین ببریم زیرا نسبت به کرم سرخ پنبه مقاوم است و جای نگرانی وجود ندارد، تصریح کرد: با استفاده از کشت این محصول می‌توانیم رونق را به منطقه مکران برگردانیم و دوران طلایی پنبه را در کشور رقم بزنیم.

**منتقدان ۲۰ سال نسبت به عدم برچسب‌گذاری محصولات تراریخته سکوت کرده بودند

وی در خصوص اینکه یکی از انتقادهایی که منقدان محصولات تراریخته دارند عدم برچسب گذاری محصولات است، اظهار داشت: منتقدان اعلام کنند که چرا در طول ۲۰ سالی که برچسب‌گذاری صورت نمی‌گرفت سکوت کرده بودند و اکنون دولت یازدهم مصوب کرده که باید برچسب‌گذاری محصولات تراریخته انجام شود و این برچسب‌گذاری به هر ترتیب آغاز شده است، اعتراض می‌کنند.

**روغن‌های نباتی تراریخته دارای برچسب هستند

قره‌یاضی با تاکید بر اینکه درحال حاضر پشت بسته بندی روغن‌های نباتی برچسب‌گذاری انجام می‌شود، عنوان کرد: اعلام کردند که برچسب نصب شده بر روی محصولات کوچک است به همین دلیل مقرر شده لوگوی بزرگتری برروی محصولات چاپ شود.

رئیس انجمن ایمنی زیستی با اشاره به اینکه مصوبه الزام به برچسب‌گذاری در دولت یازدهم و سال ۹۴ در شورای ملی ایمنی زیستی انجام شده در حالی که قانون در سال ۸۸ مصوب شده بود، اضافه کرد: از سال ۸۸ تا سال ۹۲ چرا اعتراضی به واردات و برچسب‌گذاری محصولات تراریخته وجود نداشت، چرا اکنون به یکباره منتقدان اعتراض می‌کنند.

**برنج تراریخته تنها در ایران به صورت پژوهشی و محدود تولید می‌شود

وی با تاکید بر اینکه در دنیا برنج تراریخته وجود ندارد و ایران اولین کشوری بود که به این فناوری دست پیدا کرد، خاطرنشان کرد: برنج تراریخته تنها در کشور ما به صورت پژوهشی و محدود تولید می‌شود و هیچ جای دنیا چنین برنجی وجود ندارد که بتوانیم از آنجا وارد کنیم، سال ۸۳ در سطح محدود برنج تراریخته تولید و تجاری شد، بعد از اینکه محصول پنبه تراریخته تولید و نا امنی روانی ایجاد شده در جامعه توسط برخی از افراد برطرف شد کشت برنج را آغاز می‌کنیم.

**سالم‌ترین محصولات کشاورزی در ایران تولید می‌شود

رئیس انجمن ایمنی زیستی در زمینه میزان مصرف کود در کشت محصولات کشاورزی و برگشت خوردن برخی از محموله‌های صادراتی به دلیل وجود باقی مانده کود در آنها، اظهار داشت: میانگین مصرف کود کشورمان از میانگین مصرف جهانی کمتر است، در خصوص محصول کشاورزی خود زنی نکنیم زیرا این محصولات از سالم‌ترین‌ها در جهان هستند و نباید دو محموله برگشتی باعث شود که تصور کنیم محصولات ما سالم نیستند هرچند که نباید اجازه داده شود که چنین اتفاقی نیز رخ دهد.

قره‌یاضی با اشاره به اینکه میانگین مصرف کود ما کمتر از میانگین جهانی است؛ اما در زمینه استفاده از سموم میانگین مصرف بالاتری داریم، ادامه داد: در مورد کود باید توصیه به استفاده بهینه و کودهای زیستی در ترکیب با کودهای شیمیایی کنیم و در خصوص سم باید توصیه به کاهش مصرف و استفاده بهینه از سموم کمتر زیان آور را داشته باشیم.

**مراکز خدمات روستایی به محلی برای استعمال مواد مخدر تبدیل شده بودند

وی با بیان اینکه یکی از کارهای بسیار خوبی که طی سال‌های اخیر صورت گرفته نظام نوین ترویج است، گفت: در برخی از مراکز خدمات روستایی تا دو سال گذشته یک عدد صندلی و یا یک نفر انسان وجود نداشت و برخی از این مراکز به محلی برای استعمال مواد مخدر تبدیل شده بود، مراکز خدمات روستایی احیا و شبکه ترویجی در هر استان تشکیل و به بخشی از محققین وظایف ترویجی داده شده و از فناوری اطلاعات استفاده می‌شود.

رئیس انجمن ایمنی زیستی در پایان با تاکید بر اینکه امیدواریم با قراردادی که در روزهای گذشته بین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر جهاد کشاورزی امضاء شد و نفوذ بیشترین فناوری اطلاعات مشکلات موجود برطرف شود، خاطرنشان کرد: هوشمندسازی، نوسازی و نظام نوین ترویج قطعا پاسخگوی همه نیازهای صحیح است.

دفعات مشاهده: 194 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: ضرورت استفاده از زیست‌فناوری برای تامین امنیت غذایی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۲۲ | 

در کارگاه آموزشی زیست فناوری نوین در حوزه محیط زیست مطرح شد؛

زیرساخت‌های تولید محصولات تراریخته فراهم است

دکتر امیر موسوی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، گفت: استفاده از زیست‌فناوری برای تامین امنیت غذایی ضروری است.
 


 

به گزارش خبرنگار مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران دکتر امیر موسوی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، صبح امروز ۲۱ مرداد ماه، در کارگاه آموزشی «زیست فناوری نوین در حوزه محیط زیست، ایمنی زیستی و بررسی ارزیابی آثار احتمالی زیست محیطی» گفت: افزایش جمعیت کشور و وابستگی در تامین امنیت غذایی نشان می‎دهد استفاده از فناوری برای تولید غذای بیشتر ضرورت دارد.

وی گفت: اصلاح ژنتیکی گیاهان قدمتی تاریخی دارد و مربوط به عصر حاضر نیست. ایمنی زیستی مجموعه‎ای از تدابیر، سیاست‎ها، مقررات و روش‎هایی برای تضمین بهره‎برداری از فواید زیست فناوری و پیشگیری از آثار احتمالی فناوری بر تنوع زیستی، انسان و دام است. پروتکل‎های بین‎المللی، قوانین ملی و مقررات دستگاهی با هدف کنترل مخاطرات احتمالی زیست‎فناوری و نظارت بر تولید، واردات و صادرات محصولات تراریخته تدوین شده است.

وی بیان کرد: ایران در ۲۹ مرداد ۱۳۸۲ به پروتکل کارتاهنا پیوست. در ادامه قانون ایمنی زیستی هم در ۱۱ ماده به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. طبق قانون ملی ایمنی زیستی دولت مکلف است تمهیدات لازم برای کلیه امور مربوط به تولید، رهاسازی، واردات و صادرات محصولات تراریخته را فراهم کند. طبق همین قانون وزارت بهداشت مسئول ارزیابی سلامت این محصولات به عنوان غذای انسان، وزارت جهاد کشاورزی مسئول ارزیابی محصولات تراریخته به عنوان خوراک دام است و سازمان حفاظت محیط زیست نیز بر ارزیابی مخاطرات ایمنی زیستی محصولات تراریخته نظارت می‎کند.

وی در تشریح آخرین وضعیت جهانی محصولات تراریخته اظهار داشت: سطح زیر کشت این محصولات در جهان در انتهای سال ۲۰۱۷ میلادی به ۱۸۹٫۸ میلیون هکتار رسید. ۸۰ درصد کل سطح زیر کشت پنبه و ۷۷ درصد کل سطح زیر کشت سویا در جهان تراریخته است. اسپانیا و پرتغال دو کشور اروپایی تولید کننده محصولات تراریخته در سال ۲۰۱۷ بودند. ژاپن بیشترین مجوز مصرف محصولات تراریخته را در سال ۲۰۱۷ نسبت به سایر کشورها صادر کرده است.

دکتر موسوی اظهار داشت: کشورهای در حال توسعه با گذشت زمان و تدوین ساز و کار مناسب این کشورها به جمع تولید کننده های محصولات تراریخته پیوستند و در حال حاضر ۱۹ کشور درحال توسعه تولید کننده محصولات تراریخته هستند.

این متخصص بیوتکنولوژی اظهار داشت: تاکنون محصولات تراریخته با اهداف مختلفی همچون تحمل تنش های زیستی مانند شوری و خشکی، تحمل به علف کش، مقاومت به آفت، بهبود ارزش غذایی و تولید واکسن خوراکی در گیاه طراحی شده اند.

وی بیان کرد ارزیابی دقیق ملاحظات از مواردی است که پیش از صدور مجوز کشت و رها سازی برای یک محصول تراریخته مورد بررسی قرار می‎گیرد.

دکتر موسوی تاکید کرد: نصب برچسب تراریختگی روی محصولات تراریخته نشان از ایمنی این محصولات دارد. وی ادامه داد وجود برچسب روی محصول تراریخته این حقیقت را تایید می‎کند که این محصولات مورد ارزیابی‎های دقیق قرار گرفته‎اند و کاملا برای مصرف سالم و ایمن و مطمئن هستند.

وی اظهار داشت: استفاده از ارقام تجاری متحمل به علف‎کش باعث کاهش مصرف سموم علف کش پرخطر در مزارع شده و مدیریت علف هرز را هم آسان‎تر کرده است. اما در مزارع غیر تراریخته استفاده از سموم علف کش پرخطر و اختصاصی که سمیت بسیار زیادتری دارند در دوزهای بیشتر دیده شده است.

وی در واکنش به شایعه وجود برنج تراریخته در بازار گفت: برنج، مانند سایر محصولات غذایی وارداتی توسط سازمان غذا و دارو مورد آزمایش قرار می‎گیرد و چنانچه این محصول مورد تایید وزارت بهداشت باشد مجوز ورود به بازار را دریافت خواهد کرد.

دکتر موسوی همچنین در مورد میوه های تراریخته گفت: هیچ یک از میوه های موجود در بازار تراریخته نیستند. اگر مشاهده می‎شود که میوه‎ها ماندگاری بیشتری نسبت به گذشته دارند این به دلیل تراریخته بودن آن‎ها نیست. با پیشرفت فناوری ‏های پس از برداشت و روش‎های اصلاحی غیر از تراریختگی این امکان را فراهم کرده است که میوه‎هایی با کیفیت بهتر تولید شود.

کارگاه آموزشی «زیست فناوری نوین در حوزه محیط زیست، ایمنی زیستی و قوانین ملی و بین المللی (شماره۱)» از سلسله کار‎گاه‎های آموزشی است که در قالب پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی و با هدف آگاهی بخشی عمومی در مورد محصولات تراریخته برگزار می‎شود.

دفعات مشاهده: 191 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: اولین کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی کلانشهرها راهکارها و چالش ها ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۱۴ | 


برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی پوستر کلیک کنید.
دفعات مشاهده: 393 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: کارگاه آموزشی ایمنی زیستی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۱۳ | 

کارگاه آموزشی "زیست فناوری نوین در حوزه محیط ­زیست، ایمنی زیستی و قوانین ملی و بین ­المللی"

پژوهشکده محیط­ زیست و توسعه پایدار با هماهنگی پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران، کارگاه آموزشی  "زیست فناوری نوین در حوزه محیط ­زیست، ایمنی زیستی و قوانین ملی و بین‎­المللی" را برگزار می‎کند.
 



جهت کسب اطلاعات بیشتر، اینجا را کلیک کنید.

دفعات مشاهده: 428 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 97 queries by YEKTAWEB 3742