[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی
 

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: تولید برنج تراریخته با ۵۰ درصد ثمردهی بیشتر در انگلستان ::
 | تاریخ ارسال: 1396/8/22 | 
تولید برنج تراریخته با ۵۰ درصد ثمردهی بیشتر در انگلستان
دانشمندان دانشگاه آکسفورد ژنی را کشف کرده‌اند که با انتقال آن به برنج می‌توان توان فتوسنتزی و تحمل برنج نسبت به گرما و خشکی را افزایش داده و ثمردهی برنج را ۵۰ درصد تقویت کرد.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از زیست‌فن، دانشمندان ژنی را در ذرت کشف کرده‌اند که مسئول مسیر فتوسنتز پربازده C4 در ذرت است و با انتقال آن به برنج می‌توان توان فتوسنتزی و تحمل برنج نسبت به گرما و خشکی را افزایش داده و در نتیجه آن ثمردهی برنج را تا حد قابل توجهی تقویت کرد.
دانشمندان دانشگاه آکسفورد برای بهبود فرایند فتوسنتز در برنج و افزایش عملکرد آن، پروژه‌ای به نام برنج C4 را آغاز کرده‌اند که در این پروژه با واردکردن ژن ذرت به گیاه برنج، توان فتوسنتزی این گیاه تقویت خواهد شد و برنج نیز به سطح محصولات پربازده خواهد رسید.
برنج از مسیر فتوسنتزی C3 استفاده می‌کند که بازده بسیار کمتری در محیط‌های گرم و خشک نسبت به مسیر C4، یعنی مسیری که در گیاهان دیگر مانند ذرت و ذرت خوشه‌ای از آن استفاده می‌شود دارد.
طبق برآورد دانشمندان، اگر فتوسنتز برنج به مسیر C4 تغییر داده شود، بازده آن می‌تواند تا ۵۰ درصد افزایش یابد. محققین فوق نشان داده‌اند که چگونه می‌توان اولین قدم در این روش را که به نام آناتومی proto-Kranz شناخته می‌شود، با وارد کردن یک ژن ذرت به نام GOLDEN2-LIKE به برنج، برداشت.
آن‌ها در این مرحله تعداد کلروپلاست‌ها و میتوکندری‌های فعال در سلول‌های پوششی اطراف رگبرگ‌ها را با تقلید از ویژگی‌های دیده‌شده در گونه‌های proto-Kranz، افزایش دادند.
پروفسور جین لنگدیل، استاد توسعه گیاهی دپارتمان علوم دانشگاه آکسفورد و محقق ارشد این مرحله از پروژه برنج C4 دراین‌باره می‌گوید: «در این بررسی یک تک‌ژن به برنج وارد شده تا اولین مرحله در مسیر تکاملی C3 به C4 را بازسازی کند. این پیشرفت واقعاً دلگرم‌کننده است و چالش حال حاضر ما این است که با استفاده از آن، ژن‌های صحیح برای تکمیل مراحل باقیمانده در این فرایند را پیدا کنیم
منبع: مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: تراریخته | آکسفورد | فتوسنتز |
دفعات مشاهده: 2054 بار   |   دفعات چاپ: 526 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 59 queries by YEKTAWEB 4645