[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: کشف ژنی که موجب افزایش عملکرد می شود ::
 | تاریخ ارسال: 1398/11/28 | 
محققان دانشگاه آکسفورد و آکادمی علوم چین ژن جدیدی را کشف کرده اند که عملکرد و کارآیی کود را بهبود می بخشد.
 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران، محققان دانشگاه آکسفورد و آکادمی علوم چین ژن جدیدی را کشف کرده اند که عملکرد و کارآیی کود را بهبود می بخشد. در طول انقلاب سبز، واریته هایی ایجاد شدند که عملکرد بالایی داشتند. این واریته ها امروزه هنوز هم استفاده گسترده ای دارند. تعداد پنجه ها به ازای هر گیاه در این واریته ها افزایش یافته است. علاوه بر آن استفاده از کود نیتروژن برای افزایش عملکرد دانه نیز افزایش می یابد. با این حال، کودهای کشاورزی برای کشاورزان پر هزینه بوده و خساراتی را نیز به محیط زیست وارد می کنند.

پژوهشی که توسط پروفسور شیانگدونگ فو از موسسه ژنتیک و زیست شناسی آکادمی علوم چین و پروفسور نیکلاس هاربرد از گروه علوم گیاهی دانشگاه آکسفورد انجام شده است، برای اولین بار ژنی را کشف کرده است که می تواند با توسعه واریته های با عملکرد بالای جدید که تعداد پنجه و عملکرد دانه بالایی دارند و مصرف نیتروژن کمتری دارند، جهت نیل به کشاورزی پایدار کمک کند.

این مطالعه یک ژن برنج را نشان می دهد که در پاسخ به دریافت نیتروژن، تجمع پروتئینی به نام NGR5 را در سلول های گیاهی افزایش می دهد. تجمع NGR5 با تحریک نیتروژن سپس ساختار ژن های مهار رشد پنجه را تغییر می دهد، آنها را خاموش می کند و در نتیجه تعداد پنجه های گیاه و در نتیجه عملکرد را افزایش می دهد. تعداد پنجه نیز توسط پروتئین های تقویت کننده انشعاب DELLA افزایش می یابد. این مطالعه نشان داد که رشد پنجه محصول تعامل پیچیده بین پروتئین های NGR5 و DELLA است. نتیجه این پژوهش در مجله معتبر ساینس به چاپ رسیده است.

منبع

تهیه و تنظیم خبر: سمیرا کهک، عضو هیات مدیره انجمن ایمنی زیستی ایران

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: زیست فناوری | مهندسی ژنتیک | بیوتکنولوژی | ژن | تراریخته | تراریخته چیست؟ |
دفعات مشاهده: 1014 بار   |   دفعات چاپ: 311 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 59 queries by YEKTAWEB 4645