[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی
 

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: بیوراکتور کشت سلول و اندام گیاهی رونمایی شد ::
 | تاریخ ارسال: 1398/11/26 | 

با ساخت بیوراکتورهای ارزان قیمت کشت سلول ها و اندام های گیاهی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، امکان تولید متابولیت‌های ثانویه گیاهی با سهولت بیشتر و هزینه‌ای به مراتب کمتر در کشور فراهم شد.
 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از دیده بان علم ایران، با ساخت بیوراکتورهای ارزان قیمت کشت سلول ها و اندام های گیاهی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، امکان تولید متابولیت‌های ثانویه گیاهی با سهولت بیشتر و هزینه‌ای به مراتب کمتر در کشور فراهم شد.

 دکتر مرتضی خان احمدی، رییس پژوهشکده متابولیت‌های ثانویه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در حاشیه مراسم رونمایی از این بیوراکتور گفت: بیوراکتور ارزان قیمت تولیدی علاوه بر کشت ریشه مویین و سلولهای گیاهی در کشت برخی قارچ ها و میکروارگانیسم ها که نیاز به همزدن مکانیکی ندارند قابل استفاده است.

وی در خصوص ضرورت استفاده از بیوراکتورها با توجه به امکان کشت گیاهان در طبیعت گفت: متابولیت‌های ثانویه گیاهی کاربردهای فراوانی در صنایع دارویی، غذایی، آرایشی و برخی از صنایع دیگر دارند و با اقبال مجدد مردم به ترکیبات طبیعی پیش‌بینی می‌شود استفاده از این متابولیت‌ها در آینده افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: این متابولیت‌ها در گیاهان به میزان کم تولید می‌شوند و مقدار تولید آنها در گیاه ثابت نبوده و به تنش‌های محیطی زنده و غیر زنده وابستگی زیادی دارد. علاوه بر این زراعت برخی از گیاهان به زمان طولانی و شرایط ویژه نیاز دارد که تامین آن به سختی امکان‌پذیر است و از طرف دیگر برداشت گیاهان از رویشگاه‌های طبیعی نیز به تخریب منابع و انقراض منابع ژنتیکی گیاهی می‌انجامد.

خان احمدی تصریح کرد: با توجه به این مشکلات در دهه‌های اخیر کشت سلول‌ها و اندام گیاهی به‌ویژه ریشه‌های نابجا و مویین در شرایط کنترل شده برای تولید متابولیت‌های ثانویه ارزشمند گیاهی مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و تحقیقات فراوانی در این زمینه در سطح جهان در دست انجام است که برخی از آنها به مرحله تجاری وارد شده‌اند. در این روش با کنترل شرایط می توان به محصولی باکیفیت یکنواخت و مقدار ثابتی از متابولیت‌های ثانویه مورد نظر طی یک دوره دو ماهه دست یافت.

به گفته وی، استفاده از بیوراکتور به ویژه در مورد گیاهان چند ساله بر خلاف کشت مرسوم، بسیار پربازده بوده و با توجه به این که تولید در محیط سربسته انجام می شود، مستقل از فصول و شرایط اقلیمی مختلف می توان در تمام طول سال محصول تازه داشت.

رییس پژوهشکده متابولیت‌های ثانویه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به این‌که اکثر این ترکیبات در بیوراکتورهای بزرگ تولید می‌شوند که ساخت و راهبری آنها به سرمایه، زمان و دانش فنی زیاد نیاز دارد، خاطرنشان کرد: اخیرا مفهوم بیوراکتورهای یکبار مصرف مطرح شده که به زمان و سرمایه کم نیاز داشته و راهبری آنها سهل‌تر است، به ویژه اینکه برای سلول‌ها و بافت‌های گیاهی به دلیل کندی رشد به کنترل دما و pH و هوادهی شدید نیازی نیست.

وی تصریح کرد: پژوهشکده متابولیت‌های ثانویه با هدف توسعه تولید اقتصادی متابولیت‌های ثانویه در محیط های کنترل شده نسبت به ساخت بیوراکتورهای یکبار مصرف با حداقل زمان و هزینه ساخت اقدام کرده است.

خان احمدی تصریح کرد: بدنه یکبار مصرف این بیوراکتور از جنس فیلم پلاستیک پلی اتیلن ساخته شده است که بسیار ارزان قیمت بوده و به راحتی در اتوکلاو استریل می‌شود. البته اتصالات و تجهیزات جانبی مانند فیلترها یکبار مصرف نبوده و قابل استفاده مجدد هستند.

وی در دسترس بودن مواد اولیه که به جز فیلترهای هوا بقیه شامل فیلم پلی اتیلن، فالکون ها و قطعات سیلیکونی هستند که به راحتی ساخته می شوند و قابلیت تولید در اشکال مختلف با توجه به امکان تولید بدنه پلاستیکی بیوراکتور در اشکال دلخواه را از دیگر مزایای بیوراکتور ارزان قیمت تولیدی عنوان کرد.

رییس پژوهشکده متابولیت‌های ثانویه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: هم اکنون بیوراکتورهای ۱۵ لیتری از این نوع با موفقیت برای کشت ریشه نابجای گل راعی مورد استفاده قرار گرفته‌اند و ماده خشک ۱۳ گرم بر لیتر تولید شده که در حد مقادیر گزارش شده در سطح جهان است. در حال حاضر تست بیوراکتورهای ۱۵ لیتری، ۳۰ لیتری و ۶۰ لیتری برای گیاهان مختلف در دست انجام است و تست بیوراکتورهای بزرگتر نیز در دست بررسی قرار دارد.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: بیوراکتور | زیست فناوری | کشت سلول | متابولیت های ثانویه | کشت گیاهان | پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی |
دفعات مشاهده: 866 بار   |   دفعات چاپ: 297 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 59 queries by YEKTAWEB 4645