[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی
 

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: مرغ های اصلاح شده ژنتیکی در برابر ویروس مقاوم شدند ::
 | تاریخ ارسال: 1398/11/4 | 

بررسی جدید پژوهشگران “آکادمی علوم چک” نشان می‌دهد مرغ‌هایی که با روش اصلاح ژن کریسپر به دنیا آمده‌اند، می‌توانند در برابر ویروس مقاوم باشند.
 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایسنا، پژوهشگران از روش اصلاح ژن کریسپر، برای مقاوم‌سازی مرغ‌ها در برابر یک ویروس متداول استفاده کرده‌اند. شاید این روش بتواند تولید تخم‌مرغ و گوشت مرغ را در سرتاسر جهان بهبود ببخشد.

مرغ‌های اصلاح‌ شده ژنتیکی، هیچ نشانه‌ای از بیماری در خود نداشتند و حتی هنگامی که در معرض ویروس موسوم به “ALV” قرار گرفتند، بیمار نشدند. “جیری هجنار، پژوهشگر “آکادمی علوم چک” گفت: این ویروس معمولا مشکلی برای مرغ‌داران سراسر جهان به شمار می‌رود.

پرندگانی که به این ویروس مبتلا می‌شوند، خسته و افسرده به نظر می‌رسند و اغلب تومورهایی در بدن آنها پدید می‌آید. ویروس با اتصال به پروتئینی موسوم به “chNHE-۱” می‌تواند خود را به سلول‌ها برساند. هجنار و گروهش پیش از این نیز در بررسی‌های خود نشان داده بودند که حذف سه حرف DNA از ژن chNHE-۱ می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به ویروس ALV در پرندگان کمک کند.

چالش مورد نظر این بود که این تغییر به جای چند سلول، در همه حیوانات صورت بگیرد. هیچ گروهی از مرغها، به صورت طبیعی این جهش را در خود ندارند. در نتیجه نمی‌توان این روش را تنها با پرورش این پرندگان انجام داد. در هر حال، اصلاح ژنتیکی مرغ‌ها، بسیار دشوارتر از اصلاح ژنتیکی حیوانات دیگری مانند خوک‌ها است.

روش متداول برای پیشگیری از ابتلا به ویروس، خارج کردن سلول‌های اولیه جنسی، تغییر دادن آنها بیرون از بدن و سپس، افزودن سلول‌های اصلاح شده به جنین داخل تخم‌های تازه گذاشته شده است.

این روش در سال ۲۰۱۶ برای به وجود آوردن مرغ‌های “کریسپر” مورد استفاده قرار گرفت اما میزان موفقیت آن بسیار پایین بود. هجنار در سال ۲۰۱۷، یک روش بهتر ابداع کرد. او از سلول‌های جنسی تغییر یافته در ایجاد جوجه‌های استرلیزه شده استفاده کرد. سپس، با استفاده از اسپرمی که حذف دقیقی در ژن chNHE-۱ آن صورت گرفته بود، به تولید یک جوجه خروس پرداخت.

هجنار و گروهش توانستند با استفاده از این روش، گروهی از مرغ‌های سفید موسوم به لگهورن را به وجود بیاورند که این حذف را در هر دو کپی از ماین ژن دارند.

هجنار در نظر دارد که از اصلاح ژن کریسپر برای ارائه مرغ‌هایی استفاده کند که در برابر ویروس‌های دیگر از جمله آنفلوانزای مرغی نیز مقاوم هستند. این هدف، برای انسان‌ها نیز مزایای قابل توجهی دارد زیرا آنفلوانزای پرندگان گاهی اوقات موجب مرگ انسان می‌شود و در حال حاضر نیز ترس از آن در سراسر جهان شیوع یافته است.

این پژوهش، در مجله “PNAS” به چاپ رسیده است.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: کریسپر | زیست فناوری | بیوتکنولوژی | مرغ ها | اصلاح ژن | مقاوم سازی مرغها |
دفعات مشاهده: 209 بار   |   دفعات چاپ: 51 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 60 queries by YEKTAWEB 4218