[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: کاربرد تکنولوژی‌های نوین برای تولید میوه‌ها و سبزیجات بهتر ::
 | تاریخ ارسال: 1398/10/30 | 

پژوهشگران به نتایج تازه ای دست یافته اند که نشان می دهد تکنولوژی‌های جدید می‌توانند فواید محصولات گیاهی را افزایش دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از مرکز اطلاع رسانی زیست فناوری کشاورزی، گروهی از پژوهشگران با انتشار مقاله‌ای در نشریه Trends in Plant Science به این موضوع پرداخته‌اند که چگونه تکنولوژی‌های به‌نژادی جدید می‌توانند شکل، اندازه، رنگ و فواید محصولات گیاهی را بهبود بخشیده و به‌نژادی سنتی را نیز تحت تأثیر قرار دهند.

در این مقاله نویسندگان شرح داده‌اند که به‌نژادی سریع با استفاده از کریسپر دیگر نیازی به اضافه کردن توالی‌های DNA مانند آن‌چه در گیاهان اصلاح شده ژنتیکی وجود دارد، نخواهد داشت. در عوض این تکنولوژی‌های به‌نژادی به دانشمندان این امکان را می‌دهند تا ژن‌های موجود به ویژه ژن‌های فاکتورهای رونویسی MYB که بسیاری از صفات گیاهی مدنظر مصرف‌کنندگان را کنترل می‌کنند ویرایش کنند.

هم‌چنین اطلاعات به دست آمده از این آزمایش‌ها می‌توانند برای تغییر معیارهای گزینش در برنامه‌های به‌نژادی سنتی نیز مورد استفاده قرار گیرند. Allan می‌گوید: “فاکتورهای رونویسی MYB اغلب ترکیباتی را که در تولید رنگ میوه‌ها و سبزیجات نقش دارند تنظیم می‌کنند. به علاوه این ترکیبات برای سلامتی انسان مفید هستند. به عنوان مثال سبب کاهش بیماری‌های قلبی عروقی شده و می‌توانند به عنوان ویتامین عمل کنند. با استفاده از MYBها به منظور افزایش این ترکیبات جهت تولید رنگ غنی‌تر، می‌توانیم محصولاتی را تولید کنیم که هم برای مصرف‌کنندگان، جذاب و هم در رژیم غذایی انسان سودمند باشند.”

این روش برای قسمت داخلی میوه‌ها نیز به شکل مشابه عمل می‌کند. به عنوان مثال سیب و سیب‌زمینی دارای بافتی بی‌رنگ هستند و این گونه برداشت می‌شود که عناصر غذایی در پوست میوه متمرکز هستند. اما با تغییر MYBها به منظور تولید مقادیر بیش‌تری از ترکیبات در بافت میوه، دانشمندان می‌توانند میوه‌ها و سبزیجاتی را تولید کنند که تمام قسمت‌های آن‌ها دارای مقدار یکسانی از ویتامین‌ها باشند. این تکنولوژی می‌تواند برای بهبود طعم و بافت میوه‌ها نیز استفاده شود. Allan حتی پیشنهاد می‌دهد که این تکنیک می‌تواند از طریق ایجاد حق انتخاب بیش‌تر در کشورهای توسعه یافته و تولید محصول بیش‌تر در کشورهای در حال توسعه، انقلاب سبز جدیدی را آغاز کند.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: زیست فناوری | تراریخته | بیوتکنولوژی | مهندسی ژنتیک | به نژادی | اصلاح شده ژنتیکی | تراریخته چیست؟ |
دفعات مشاهده: 1140 بار   |   دفعات چاپ: 304 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 59 queries by YEKTAWEB 4645