[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی
 

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: محصولات تراریخته دارای مجوز مصرف در اتحادیه اروپا هستند ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۵/۱۳ | 

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو:

محصولات تراریخته دارای مجوز مصرف در اتحادیه اروپا هستند

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: هیچ گونه مستند و مدرک معتبر علمی مبنی بر وجود تأثیر منفی محصولات تراریخته بر روی سلامت انسان در ایران و جهان گزارش نشده است.



به گزارش پایگاه خبری دارو و سلامت (فانا) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران، وحید مفید، مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره سوژه ثبت شده در سامانه فارس من با عنوان «ممنوعیت ۵ ساله واردات،کشت و مصرف تراریخته‌ها» توضیح داد: تاکنون حدود ۳۱ محصول تراریخته در دنیا تولید شده که ۲۰ محصول مصرف غذایی دارند و بقیه گیاهان یا حیواناتی هستند که با اهداف دیگری تولید شده‌اند.

وی ادامه داد: حدود ۹۹ درصد کشت گیاهان تراریخته در دنیا به چهار محصول سویا، پنبه، ذرت و کلزا اختصاص یافته است. بنابراین برای کشورهایی که وابستگی به واردات روغن و دانه‌های روغنی دارند در مورد برخی از محصولات دسترسی به نوع غیر تراریخته آنها تقریبا وجود ندارد.

مفید ادامه داد: این قبیل مواد غذایی به این دلیل تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شوند که دارای برتری‌های خاصی برای تولید کننده یا مصرف کننده این قبیل غذاها هستند. این کار برای کاهش هزینه تولید، فواید بیشتر( از نظر مدت زمان ماندگاری طولانی‌تر یا ارزش غذایی) یا هر دو منظور صورت می‌گیرد.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دانه‌های روغنی تراریخته و فرآورده‌های آنها تحت بررسی‌های وسیع ارزیابی احتمال خطر قرار گرفته و به دنبال اخذ تأییدیه‌های لازم از نظر ایمنی برای مصرف انسان و محیط زیست اجازه تولید و مصرف پیدا کرده‌اند.

وی تصریح کرد: سیستم‌های ویژه‌ای برای ارزیابی موجودات تراریخته و غذاهای ناشی از مهندسی ژنتیک از جنبه‌های سلامتی انسان و محیط زیست طراحی شده‌اند. معمولا ًچنین ارزیابی‌هایی در مورد غذاهای معمولی انجام نمی‌شود. بنابراین تفاوت عمده‌ای بین ارزیابی این دو دسته از غذاها قبل از عرضه به بازار مصرف وجود دارد.

مفید با اشاره به این که یکی از اهداف ”برنامه ایمنی مواد غذایی در سازمان بهداشت جهانی“ مساعدت به دولت‌ها در تعیین غذاهایی است که باید مورد ارزیابی ریسک قرار گیرند، این قبیل غذاها شامل غذاهای حاصل از فن‌آوری‌هایی مانند مهندسی ژنتیک هستند.

. ضمن اینکه مطالعات مختلفی توسط محققان در کشورهای مختلف بنا به پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت، اتحادیه اروپا و.. انجام شده است. EFSA نیز که مرجع ایمنی و سلامت محصولات غذایی در اتحادیه اروپاست برای محصولات تراریخته مجوز مصرف صادر کرده است.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: از این رو سازمان غذا و دارو به عنوان متولی ایمنی زیستی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطابق با ماده ۴ و ۵ قانون ایمنی زیستی ضوابط و دستورالعمل‌های مربوط به اینگونه محصولات را از سال ۹۴ تا کنون تصویب و لازم الاجرا کرده است. تمام محصولات تراریخته دارای مجوز از سازمان غذا و دارو، دارای مجوز مصرف در کشور مبدأ و کشورهای اتحادیه اروپایی بوده و دارای تاییدیه از EFSA به عنوان یک مرجع معتبر جهانی هستند.

مفید بیان کرد: در خصوص تجهیزات آزمایشگاهی نیز، در سال ۱۳۸۸ بخش شناسایی کیفی محصولات غذایی تغییر ژنتیکی یافته در آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو راه اندازی شد و در حال حاضر ۸ آزمایشگاه همکار در خصوص شناسایی اینگونه محصولات مشغول فعالیت هستند که عملکرد هر ساله آنها توسط بازرسی و ارسال نمونه مجهول و اخذ نظارت آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو انجام می‌شود.

وی با اشاره به بخشنامه‌های صادره توسط سازمان غذا ودارو گفت: تمام مدیران عامل و مسئولین فنی شرکت‌های تولیدی و وارداتی که ماده اولیه یا محصول تراریخته دارند موظف به درج برچسب و نشان تراریختگی روی محصول غذائی که داری جزء تراریخته باشد، هستند. همچنین به تمام معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور نسبت به کنترل برچسب این گروه از محصولات تأکید شده است.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان گفت: نظارت بر رهاسازی، تولید و کشت محصولات تراریخته برطبق قانون ملی ایمنی زیستی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست است.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: سلامت | سازمان غذا و دارو | تراریخته | غیرتراریخته | وحید مفید |
دفعات مشاهده: 67 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 62 queries by YEKTAWEB 3961