[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی
 

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: تولید محصولات تراریخته به نفع سلامت مردم و اقتصاد کشور است ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۲/۲۹ | 

رئیس انجمن ژنتیک ایران :

 تولید محصولات تراریخته علاوه بر اینکه از لحاظ اقتصادی برای کشور بسیار مقرون است موجب افزایش محصولات کشاورزی باکیفیت می‌شود، همچنین محصولات تراریخته نه تنها برای سلامت مضر نیست بلکه موجب می‌شود محصولات باکیفیت‌تر مصرف کنیم.

 

 
به گزارش خبرگزاری تسنیم، دکتر محمود تولایی - رئیس انجمن ژنتیک ایران در آستانه برگزاری سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران با بیان اینکه محصولات تراریخته مناسب اقتصاد و سلامت مردم کشور است، اظهار کرد: بشر هزاران سال است که در حوزه کشاورزی تلاش می‌کند به محصولات با کیفیت دست پیدا کند که روش اصلاح نژاد از جمله روش‌های بشر برای تولید اینگونه محصولات بوده است.

وی با تاکید براینکه اصلاح نژاد فرآورده‌های کشاورزی در برهه‌ای از زمان به صورت کلاسیک و در برهه دیگر به صورت هسته‌ای انجام می‌شد، افزود: هر سلول گیاهی دارای 30 هزار ژن است که تعدادی از ژن‌ها عامل ویژگی‌های ظاهری و مابقی عامل ویژگی‌های رشد، نمو و ... است که امروزه بشر با ترکیب ژن‌های مطلوب چند گیاه تلاش می‌کند به محصول مورد نظر دست پیدا کند. برای مثال یک گیاه بنفشه دارای گل‌های قرمز است اما گیاه بنفشه دیگر دارای گل‌های سفید است که بشر برای تولید گیاه بنفشه با گل‌های دارای رنگ‌های ترکیبی، ژن‌های تولید رنگ را از این گیاهان جدا و سپس بعد از ترکیب بنفشه چند رنگ را تولید می‌کند.

رئیس انجمن ژنتیک ایران با بیان اینکه به جداسازی ژن و انتقال آن به محصول جدید ترانس ژنیک گفته می‌شود، بیان کرد: این مسئله در فرهنگستان به محصول تراریخته ترجمه شده است. کلمه «تراریخته» نگرانی‌ها را در افراد ایجاد کرده است به گونه‌ای که برخی با شنیدن آن تصور می‌کنند محصول دچار دستکاری ژنتیک شده و مصرف آن عوارضی را برای سلامتی به همراه دارد.

به گزارش انجمن ژنتیک ایران تولایی افزود: در محصولات تراریخته صرفاً ژن‌های عامل برای تولید محصول باکیفیت جداسازی می‌شود و هیچ گونه دستکاری در خاصیت و کاهش کیفیت آن انجام نمی‌شود. همچنین افراد باید بدانند برای تولید یک محصول تراریخته وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی نظارت دارند تا یک محصول با بازدهی بالا، با کیفیت و مطلوب به دست مردم برسد که هر سازمان وظایف خود را در برابر انسان و محیط زیست انجام می‌دهد.

رئیس سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی انجمن ژنتیک ایران در ادامه با بیان اینکه عمده تعدادی از کشورهای پیشرفته در زمینه تولید محصولات تراریخته فعال شده اند، عنوان کرد: بر اساس نتایج بررسی‌های انجام شده مصرف محصولات تراریخته نه تنها برای سلامت مردم مضر نیست بلکه موجب می‌شود انسان محصولات باکیفیت‌تر مصرف کند. برای مثال برنج‌های در کشور وجود دارد که عطر و طمع مناسب و مطبوعی دارد اما راندمان تولید محصول بالایی ندارد و برنج‌هایی نیز موجود است که عطر و طمعی ندارد اما راندمان تولید بالا بازای هر هکتارکشت در مزرعه دارد با فرایندهای مهندسی ژنتیک، امکان تلفیق ژن‌های موثر در عطرو طعم مراکز ژن عامل عطر و بو را از برنج اول و افزودن آن به برنج گونه پرمحصول وجود داشته و ماحصل آن دستیابی به گونه برنج معطر پربازده خواهد بود.

تولایی با توجه به مقرون به صرفه بودن تولید محصولات تراریخته، گفت: برای مثال اساساً برنج‌هایی که در کشور ما تولید می‌شوند دارای ریشه سطحی هستند و به همین خاطر به‌صورت غرقابی کشت می‌شوند و همین مسئله در شرایط کم آبی و خشکسالی کشور یک مانع اساسی برای تولید است، با روش مهندسی ژنتیک در کشورمان، محصول تراریخته‌ای بدست آمده است که در آن با تلفیق ژن از گیاه دارای ریشه عمقی، گیاه برنجی بدست آمده است که بی نیاز از کشت غرقابی بوده و با آب بسیار کمتری قابل کشت می باشد. وجود دارد که ریشه آن در خارج از خاک قرار دارد و کشاورز باید برای کشت بهتر همواره ریشه را درون آب قرار دهد که این امر منابع آبی کشور را تهدید می‌کند اکنون برخی مراکز ژن کیفیت مطلوب را از این نوع برنج برداشت و نوع برنج دیگری که درون خاک رشد می کند اما کیفیت مطلوب ندارد ترکیب و یک محصول باکیفیت را درون خاک بدون نیاز به آب فراوان تولید می‌کند.

رئیس انجمن ژنتیک ایران با بیان اینکه محصولات تراریخته در بازار اقتصاد کشاورزی جهان سهم 80 درصدی دارد، افزود: متاسفانه بسیاری از مردم به دلیل نام تراریخته از مصرف این نوع محصولات امتناع می‌کنند و با تولید آن مخالف هستند در حالی بسیاری از محصولات وابسته به کشاورزی که از واردات می‌شود تراریخته است.

رئیس سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی انجمن ژنتیک ایران در پایان با تاکید براینکه هرکدام از محصولات تراریخته که مراحل ارزیابی و تایید درمراجع رسمی کشور در ذیل قانون ایمنی زیستی را طی نمایند، قطعا سلامت انسان را به خطر نمی‌اندازد، گفت: هیچ گونه دستکاری ژنتیکی یا تغییر ژنتیکی در این محصولات انجام نمی‌شود.

براساس این گزارش سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی انجمن ژنتیک ایران 23 تا 25 اردیبهشت ماه جاری در سالن اجلاس سران با حضور اساتید، اندیشمندان و اساتید برجسته داخلی و 30 مهمان خارجی از کشورهای آمریکا، انگلیس، ایتالیا، سوئیس، روسیه، هند و میهمانانی از کشورهای همسایه و منطقه برگزار می‌شود.
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA code
::
دفعات مشاهده: 813 بار   |   دفعات چاپ: 25 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 60 queries by YEKTAWEB 3754