وی با تاکید بر اینکه چنین دروغ هایی در فضاهای غیر علمی متعدد هستند، اظهار کرد: ما موظف هستیم درفضای علمی پاسخگو باشیم و از نظر شواهد و قوت علمی جواب بدهیم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت طرح این ادعا که انواع بیماری ها مانند سرطان و بیماری های گوارشی و کبدی با محصولات تراریخته در افراد ایجاد می شود، فاقد مبنای علمی است و حقیقت ندارد.
وی تاکید کرد: برای اینکه موضوعات مطرح شده پیرامون محصولات تراریخته ارزش بحث کردن داشته باشد باید دارای مبنای علمی باشند.
دکتر قانعی افزود: ورود جامعه علمی به رقابت هایی که پیرامون محصولات تراریخته در گرفته است درست نیست.
وی تاکید کرد: جامعه علمی همواره به مسائلی که در فضای علمی مطرح شوند پاسخ می دهند؛ ولی در شأن خود نمی بینیم که به پاسخگویی مسائل غیر علمی مانند شایعاتی که پیرامون محصولات تراریخته مطرح می شوند بپردازیم.
بیش از بیست سال از تجاری سازی محصولات تراریخته می گذرد. در این مدت میلیون ها هکتار زمین زیر کشت محصولات تراریخته رفته اند و میلیاردها انسان با تغذیه از محصولات تراریخته محصولات تراریخته طی چند تریلیون وعده غذایی از مزایای آن بهره برده اند. مراجع ذیصلاح بین المللی همچون سازمان جهانی بهداشت و سازمان ایمنی و سلامت غذای اتحادیه اروپایی سلامت محصولات تراریخته موجود در بازار را تایید کرده اند.
فناوری تولید محصولات تراریخته به عنوان سریعترین فناوری مورد پذیرش بشر شناخته شده است. این در حالی است که جریان های مقابله با مهندسی ژنتیک با فناوری هراسی همواره در پی کاهش محبوبیت این فناوری بوده اند. ایران یکی از معدود کشورهایی است که نزدیک به بیست سال پیش به دانش فنی تولید محصولات تراریخته دست یافت. برنج تراریخته طارم مولایی مقاوم به آفت کرم ساقه خوار برنج اولین دستاورد دانشمندان مهندسی ژنتیک کشور است که با گذراندن مراحل قانونی ارزیابی در انتظار دریافت مجوز تولید تجاری قرار دارد.
تصویب سیاست ها و راهبردهای اجرایی ایمنی زیستی در شورای ملی ایمنی زیستی و تاکید بر لزوم اجرایی شدن قانون ملی ایمنی زیستی (مصوب ۱۳۸۸) برای دستیابی به تولید ملی این محصولات، پس از سال ها واردات آنها، جدیدترین بهانه محافل فناوری هراس برای اصرار بر اشاعه شایعات مضحک و بی اساس درباره محصولات تراریخته است که منجر به واکنش جامعه علمی شده است.
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران