[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی
 

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: دانشگاه رازی کرمانشاه اولین دانشگاه معرفی کننده رقم گیاهان دانه روغنی در کشور ::
 | تاریخ ارسال: 1396/9/11 | 
دانشگاه رازی کرمانشاه اولین دانشگاه معرفی کننده رقم گیاهان دانه روغنی در کشور
بر اساس آمار ارائه شده توسط مسئولین ذیربط، بیش از 95 درصد روغن خوراکی مورد نیاز کشور وارداتی است و برای این منظور سالیانه بیش از 4 میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌شود. این آمار نگران کننده برای کشوری با پتانسیل و ظرفیت بالای تولید محصولات کشاورزی مناسب نیست. در حالی که در سالهای اخیر در شعار سالها، واژه اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری مرتب تکرار می‌گردد. پس ضرورت دارد میزان تولیدات دانه های روغنی در کشور افزایش یابد.
یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی آقای دکتر دانیال کهریزی در دانشگاه رازی و در قالب شرکت دانش بنیان بیستون شفا پس از شش سال تحقیق مستمر و بکارگیری روش‌های زیست فناوری موفق به اصلاح یک گیاه دانه روغنی به نام کاملینا برای شرایط دیم در تمام اقلیم‌های کشور شده‌اند. این گیاه در بیست و ششمین جلسه کمیته ملی معرفی رقم در تاریخ 24 آبان سال جاری به اتفاق آرا به نام رقم "سهیل" مورد تائید قرار گرفت.
روغن این گیاه در بازارهای جهانی به عنوان یک روغن با ارزش و با کیفیت بالا شناخته می‌شود که علاوه بر مصارف غذایی در صنایع آرایشی، بهداشتی و صنعتی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.گیاه دارویی- روغنی کاملینا گیاهی است که بخصوص در سال های اخیر توجه زیادی را در دنیا به خود جلب کرده است و مهمترین مزیت آن مقاومت فوق العاده آن به خشکی است.
اهمیت این گیاه بر می‌گردد به اینکه کشور ما علیرغم داشتن درصد بالایی دیمزار (حدود 70%)، فاقد یک گیاه دانه روغنی مناسب برای شرایط دیم است. این در حالی است که با شرایط خشکسالی، کاهش نزولات و بحرانی شدن سطح آبهای زیرزمینی مواجه هستیم. همچنین با در نظر گرفتن این نکته که روغن خوراکی کشور عمدتا (بیش از 95%) وارداتی و ناسالم است، نیاز به داشتن گیاهی دانه روغنی برای شرایط دیم کشور و با حداقل نیازهای کودی، بسیار احساس می‌شود.
گیاه کاملینا می‌تواند نماد اقتصاد مقاومتی در دانه‌های روغنی ایران باشد. این گیاه علاوه بر مقاومت به خشکی و سرما، مقاومت بالایی نسبت به آفات و امراض رایج در دانه های روغنی دارد. پتانسیل تولید عملکرد در این گیاه کاملینا در شرایط دیم به اثبات رسیده (حدود 1000 کیلوگرم در هکتار) و گزینه ای مناسب جهت تناوب با غلات دانه ریز می‌باشد که هم اکنون این تناوب بسیار ضعیف می‌باشد. دارا بودن امگا 3 بالا (بیش از 30 درصد)، داشتن خواص دارویی فراوان، استفاده در صنعت تغذیه طیور و ماهی به جهت کیفیت بالای کنجاله و داشتن سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدانها (به ویژه ویتامین E) و داشتن خواص ضدسرطانی از دیگر مزایای کاملینا می‌باشد. این گیاه در اکثر استانهای کشور در شرایط دیم کشت شده است و عملکرد رضایت بخشی داشته است.
این موفقیت بزرگ را به وزارت علوم، دانشگاه رازی و جامعه علمی کشور تبریک گفته و امید است سایر دانشگاه‌های کشور نیز با شناخت نیازهای اساسی جامعه، مسیر تحقیقات را به این سمت هدایت نمایند.
 
 
 
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: دانه های روغنی | دانشگاه رازی |
دفعات مشاهده: 2250 بار   |   دفعات چاپ: 456 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 59 queries by YEKTAWEB 4645