[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: تولید گیاهان دارویی در بیوراکتورها ::
 | تاریخ ارسال: 1396/8/1 | 


تولید گیاهان دارویی در بیوراکتورها

محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در تلاشند ترکیبات دارویی با ارزش گیاهان دارویی مفیدی نظیر گل راعی و بنفشه معطر را، در بیوراکتورهای آزمایشگاهی تولید کنند.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از خبرگزاری مهر، قاسم حسینی سالکده معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دراین باره گفت: با اجرای این طرح می توان به جای برداشت گیاهان دارویی از منابع طبیعی که به تخریب محیط زیست شکننده کشور منجر می شود یا کشت آنها در مزارع که با توجه به معضل کم آبی و تغییرات شدید میزان ماده موثره گیاه در اثر تنش های زیستی و غیرزیستی همراه است از کشت سلول و بافت های گیاهی در بیوراکتورهای آزمایشگاهی استفاده کرد.

وی که در بازدید دکتر سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در توضیح دستاوردها و فعالیت های محققان پژوهشگاه سخن می گفت خاطرنشان کرد: تمام طرح های این پژوهشگاه در راستای پاسخگویی به چالش ها و نیازهای بخش کشاورزی تعریف می شوند و تمام آنها قبل از اجرا از لحاظ تجاری سازی امکان سنجی می شوند.

حسینی تصریح کرد: اگر قرار است یافته های پژوهش در پایان کار در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد باید از روز اول در کنار پژوهش باشد. نمی توانیم یک محصول پژوهشی را تولید کنیم و بعد دنبال مشتری بگردیم.

وی گفت: پروژه های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در راستای پاسخ به چهار چالش عمده بخش کشاورزی شامل تنش های محیطی، آلودگی محیط زیست، هزینه‌های تولید و کمیت و کیفیت محصولات است. در این پژوهشگاه هر طرح تحقیقاتی که مطرح می شود از ابتدا مورد امکان سنجی قرار می گیرد.

حسینی سالکده تصریح کرد: طبق  پژوهشی که در سال ۲۰۱۵ در یک مجله معتبر بین‌المللی منتشر شده و محتمل ترین مخاطرات جهانی در مناطق مختلف را معرفی کرده، کمبود آب و بیکاری دو چالش اصلی ایران و خاورمیانه هستند که باید برای مواجهه با آنها آماده بود. براساس یک مطالعه دیگر خاورمیانه و شمال آفریقا از مناطق نامناسب برای سکونت جمعیت فزاینده جهان است که تا سال ۲۰۳۰ یک میلیارد نفر به آن افزوده می شود.

بازار جهانی بذرهای تراریخته به ۲۰ میلیارد دلار می رسد

وی با بیان اینکه طبق مطالعات صورت گرفته منابع آبی منطقه هم طی سال های اخیر به شدت کاهش یافته و پیش بینی می شود شکاف بین ظرفیت تولید و میزان مورد نیاز محصولات کشاورزی در منطقه بسیار زیاد باشد اظهار داشت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که با توجه به چالش ها و نیازهای کشور فعالیتهای خود را جهت دهی می کند با هدف بالا بردن بهره وری بخش کشاورزی فناوری هایی مثل انتقال ژن را در مسیر اصلاح گیاهان به خدمت گرفته است.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: تلاقی، جهش، پلی پلوئیدی، ترکیب پروتئوپلاست، تراریزش و ویرایش ژنی از روش های سنتی و مدرن مورد استفاده برای تغییر و اصلاح گیاهان هستند. در این بین فناوری تولید محصولات تراریخته طی دو دهه اخیر رشد بسیار سریعی داشته به طوری که در حال حاضر بیش از ۱۸۰ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی دنیا زیرکشت محصولات تراریخته با صفات نسل اول (مقاومت به آفات و علف کش) رفته و پیش بینی می شود بازار جهانی بذرهای تراریخته تا سال ۲۰۱۷ به ۲۰ میلیارد دلار برسد. ادامه مطلب

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: دکتر سعید جلیلی | بنفشه معطر | گل راعی | قاسم حسینی سالکده | بیوراکتور | گیاهان دارویی | بذرهای تراریخته |
دفعات مشاهده: 3268 بار   |   دفعات چاپ: 537 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 59 queries by YEKTAWEB 4645