[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
عضویت ::
انتشارات::
مراکز مرتبط::
تماس با ما::
اخبار پایگاه::
شاخه دانشجویی انجمن ::
::
عضویت در انجمن

فرم عضویت حقیقی
فرم عضویت حقوقی

..
خبرنامه انگلیسی

عضویت رایگان در خبرنامه هفتگی

بیوتکنولوژی کشاورزی

و

مهندسی ژنتیک

Crop Biotech Update

AWT IMAGE

..
خبرنامه انجمن ایمنی‌ زیستی
مهر و آبان ۱۳۹۰
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱
مرداد و شهریور ۱۳۹۱
مهر و آبان ۱۳۹۱
دی و اسفند ۱۳۹۱
فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۲
خرداد و تیر ۱۳۹۲
مرداد و شهریور ۱۳۹۲
آبان و دی ۱۳۹۲
بهمن و اسفند ۱۳۹۲

اردیبهشت و تیر ۱۳۹۳
شهریور و آبان ۱۳۹۳
آذر و دی ۱۳۹۳

..
خبرنامه تراریخته
خبرنامه ویژه چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی و هشتمین همایش بیوتکنولوژی کشور 
AWT IMAGE
پیش‌شماره 
روز اول 
روز دوم 
روز سوم
..
پایگاه‌های مرتبط
..
انجمن‌های علمی
..
گزارش فعالیت‌ها
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نماد اعتماد الکترونیک
..
:: تولید موز تراریخته در دانشگاه کوئینزلند ::
 | تاریخ ارسال: 1396/4/27 | 

AWT IMAGE

خدمات طلایی مهندسی ژنتیک به جامعه بشری
تولید موز تراریخته در دانشگاه کوئینزلند

پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند موفق شدند موز تراریخته غنی از ویتامین آ تولید کنند. این دستاورد پژوهشی می تواند منجر به نجات جان هزاران انسان در قاره آفریقا شود. پروفسور جیمز دیل، که هدایت این پژوهش را برعهده داشته است اظهار داشت غلظت ویتامین آ در موز تا چهار برابر هدف افزایش یافته است. پروفسور دیل اظهار داشت تیم تحقیقاتی دانشگاه کوئینزلند با همکاری موسسه ملی تحقیقات کشاورزی در آفریقا به طور موفقیت آمیزی انتقال ژن به موز رقم کاوندیش را انجام داده اند به نحوی که  مقدار ویتامین آ تولید شده در موز بعد از گذشت پنج نسل ثابت بود و این موفقیت بزرگی است.

پژوهش برای تولید موز طلایی غنی از ویتامین آ از ده سال پیش در دانشگاه کوئینزلند آغاز شد و دانشمندان روش های مختلفی را برای دستیابی به بهترین نتایج آزمودند. در حال حاضر موز طلایی پژوهشهای آزمایشگاهی و مزرعه ای را با موفقیت پشت سر گذاشته است و بعد از گذشت شش سال و طی کردن مراحل آزمایشی برای کسب مجوز تجاری سازی در اوگاندا در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. دولت انگلستان از حامیان مالی این پژوهش بوده است.

کمبود شدید ویتامین آ در قاره سیاه بسیار شایع است. سالانه 650 تا 700 هزار کودک در اثر کمبود ویتامین آ فوت میکنند و تعداد بیشتری نابینا می شوند. تولید محصولات غذایی تراریخته با ارزش غذایی بیشتر مانند موز طلایی برای تامین ویتامین و عناصر غذایی مورد نیاز مردم به ویژه در کشورهایی که مردم آن از کمبود یک ویتامین یا عناصر غذایی مانند آهن و روی رنج می برند یک روش ارزان و سالم است که در مقایسه با روش های تهاجمی به راحتی ترکیبات غذایی مورد نیاز افراد را تامین می کند. نقش مستقیم دانشمندان جوان اوگاندا در انجام این پروژه دستاورد دلپذیر دیگری برای این کشور است. تجاری سازی و کاربردی بودن دستاوردهای پژوهشی در سطح جوامع همواره عامل انگیزشی مهمی برای پژوهشگران بوده است. امروزه جریان های فناوری هراس در سطح جهان با تلاش برای ممانعت از پیشرفت زیست فناوری به ویژه در کشورهای درحال توسعه امیدوارند انگیزه دانشمندان را برای پژوهش در زمینه زیست فناوری کاهش دهند.

منبع: مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: مهندسی ژنتیک | موز | تراریخته | دانشگاه کوئینزلند | ویتامین آ | رقم کاوندیش |
دفعات مشاهده: 2395 بار   |   دفعات چاپ: 542 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن ایمنی زیستی ایران Biosafety Society of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 59 queries by YEKTAWEB 4645